2 ГРУДНЯ СВІТОВА СПІЛЬНОТА ВІДЗНАЧАЄ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗА СКАСУВАННЯ РАБСТВА

Саме 2 грудня 1949 року була прийнята Конвенція про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. На жаль, у світі досі існують сучасні форми рабства, такі як сексуальна експлуатація, торгівля людьми, продаж наречених, шлюби з примусу, ряд форм дитячої праці, насильницьке вербування дітей для використання у збройних конфліктах та боргова кабала.
Рабство здається чимось давно забутим та минувшим, але  на жаль, це не так. В нашу цифрову епоху досі процвітає торгівля людьми. Експлуататори отримують прибуток через контроль та експлуатацію інших людей. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Рабство на протязі століть видозмінювалася і виявлялося по-різному.     
Торгівля людьми та використання рабської праці є злочинами міжнародного характеру, що ставить під загрозу життя і здоров’я особи, супроводжується фізичним насильством, тортурами, погрозами і примусом. Суспільна небезпека цих злочинів збільшується за рахунок поєднання з іншими, не менш небезпечними: викрадення людей, незаконне позбавлення волі, захоплення заручників, бандитизм та ін. У більшості випадків вони пов’язані з порушенням трудового і міграційного законодавства. Торгівля людьми відбувається не тільки в сексуальне або трудове рабство, людей продають також і на органи.
Жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам. Також Конституцією України забороняється використання примусової праці.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області