ЗЛОЯКІСНА МЕЛАНОМА

Щорічно в травні в державі проводиться Всесвітній день боротьби з меланомою.
Меланома є однією з найагресивныших злоякісних пухлин шкіри. Захворювання може виникнути в будь-якому віці, його небезпека полягає тому, що для пухлини характерний стрімкий розвиток – новоутворення поширюється (метастазує) не тільки на шкірний покрив, але й в інші органи. З огляду на агресивність меланоми шкіри, лікування захворювання – складний і багатогранний процес, результат якого залежить, в першу чергу, від своєчасного звернення до фахівців онкологічного диспансеру. Раннє виявлення має вирішальне значення для успіху лікування та має сприятливий прогноз для одужання.
В області щороку вперше реєструється біля 60 випадків меланоми шкіри, на сьогоднішній день в регіоні проживає понад 800 осіб, яким встановлено онкологічне захворювання, в тому числі в місті Глухові 20 осіб.
Для своєчасного виявлення меланоми необхідно періодично самостійно проводити огляд шкірного покрову,  особливо якщо на ньому є невуси (родимки)  і спостерігати за зміною їх форми,  кольору, країв і  динамікою росту.  При появі асиметрії новоутворення, нерівності  країв  пухлини, зміні кольору, збільшенні діаметру слід негайно звертатися до сімейного лікаря.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області