26 КВІТНЯ – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

 26 квітня 1986 року Україну спіткала найбільша в історії людства техногенна катастрофа – аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції.

Під час вибуху стався великий викид радіоактивних речовин в навколишнє середовище. Сильне радіоактивне випромінювання вразило територію в радіусі 30 кілометрів від місця події. Масштаби та наслідки аварії були катастрофічними.

Крім українських населених пунктів, які постраждали від катастрофи, радіаційне забруднення поширилося на інші країни – територія Російської Федерації, Білорусі та Європи.

Про те, що сталася аварія, жителі прилеглих регіонів дізналися тільки за кілька днів. У країні почалося активна ліквідація наслідків аварії.На гасіння пожежі були кинуті не тільки спеціалізовані пожежні сили, а й цивільні.

Під час цих робіт тисячі людей отримали смертельні дози опромінення.

Смертельні промені радіації виявилися безсилими перед героїзмом і самовідданістю тих чоловіків і жінок, які зійшлися в нерівному бою з ядерною стихією в Чорнобилі.

З глибокою шаною схиляємо голову перед пам’яттю героїв-рятівників, які віддали свої життя, ставши на шляху сліпої ядерної стихії і захистивши тим самим не лише Українську землю, а й усе людство від розповзання смертельної небезпеки. З невимовним болеем згадуємо трагедію Чорнобиля, яка прирекла на страждання мільйони людей, породила тривогу за майбутнє дітей, змінила середовище їхнього проживання і навіть психологію. 

 

 

Начальник Управління                                           Руслан ПАВЛЕНКО

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області