З 01 січня 2024 стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року

Глухівська ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області звертає увагу, що 01.01.2024 стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року.
Акцентуємо,  що Податковим кодексом України (далі – Кодекс) передбачено, що податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) подають:
фізичні особи – підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) та фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність – до 01 травня року, наступного за звітним;
громадяни, у яких виникає обов’язок щодо подання податкової декларації – до 01 травня року, наступного за звітним.
Цей період є ключовим для кожного громадянина, оскільки він надає унікальну можливість відкрито та чесно заявити про свої фінансові надходження у цей непростий період.
Нагадуємо, що сучасна технологічна епоха дарує можливість зручного та безпечного декларування через електронні платформи. Електронні сервіси надають швидку та зручну можливість подати декларацію, використовуючи сучасні інтернет-технології.
У рамках сучасних тенденцій розвитку державного управління, електронні сервіси впроваджуються для спрощення взаємодії громадян з державою та забезпечення максимального комфорту.
Наголошуємо, що декларування доходів - це не лише юридична вимога, а й акт громадянської відповідальності та чесності. Це дозволяє створити прозорий економічний простір та підтримує загальний розвиток країни.
Які доходи декларуємо?
Відповідно до норм розділу IV Кодексу платники податку зобов’язані самостійно обчислити суму податку на доходи фізичних осіб (далі – податок) та військового збору шляхом подання до податкового органу податкової декларації, при отриманні:
- окремих видів доходів, що не підлягають оподаткуванню при виплаті, але не звільнених від оподаткування (п. п. 168.1.3 п. 168.1 ст. 168 Кодексу);
- доходів від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб (резидентів або нерезидентів)) (п. п. 168.2.1 п. 168.2 ст. 168 Кодексу);
- іноземних доходів  (п. п. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 Кодексу).

 

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області