З 1 вересня стартує одноразове (спеціальне) добровільне декларування

Шановні мешканці Глухівської, Березівської, Шалигинської та Есманської  ОТГ, Глухівська ДПІ ГУ ДПС у Сумській області  повідомляє, що з 1 вересня 2021 року розпочалось одноразове (спеціальне) добровільне декларування, яке регулюється нормами  Закону України від 15.06.2021 року №1539-IX  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору.
Що означає одноразове (спеціальне) добровільне декларування (далі добровільне декларування) -  це особливий порядок добровільного декларування громадянами їх активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи були одержані (набуті) нею за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та міжнародних договорів.
Добровільне декларування буде проведено у термін з 01.09.2021 до 01.09.2022 року та передбачає сплату збору в порядку, строки і розмірах, встановлених Податковим кодексом України.
Добровільним декларуванням можуть скористатись фізичні особи – резиденти (у тому числі самозайняті особи), та фізичні особи які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування.
Декларування активів проводиться в електронній формі засобами електронного зв’язку через «Електронний кабінет» з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» безпосередньо (особисто) декларантом без зазначення інформації про джерела одержання об’єктів декларування.
Сплата нарахованого збору  здійснюється декларантом протягом тридцяти календарних днів з дати подання декларації.
У разі несплати або сплати в неповному обсязі суми збору, зазначеної в  декларації, у встановлений строк декларація вважається неподаною.
Більш детальну інформацію,  роз’яснення, коментарі фахівців  можна отримати безпосередньо в Центрі обслуговування платників Шосткинської  ДПІ за адресою: м Шостка, вул.. Знаменська, 2   або на сервісах податкової, що містяться на офіційних сторінках Державної податкової служби України за посиланнями: youtube.com/TaxUkraine, fb.com/TaxUkraine  та  t.me/tax_gov_ua, «InfoTAX».
Підписуйтеся та отримуйте інформацію з першоджерела.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області