З 1 грудня пенсії збільшаться

             З 1 грудня 2018 року в Україні зростає прожитковий мінімум. Для непрацюючих громадян він становитиме 1497 грн. (був – 1435 грн.).  У зв’язку із зростанням прожиткового мінімуму пенсіонери вже у грудні отримають перераховані пенсії.

Передусім, зросте мінімальна пенсія - з 1 грудня вона становитиме  1497 грн.

Станом на 1 листопада 2018 року на Глухівщині та Кролевеччині проживає майже 2,7 тис. пенсіонерів, які отримують пенсію в розмірі 1452 грн. (за наявності у чоловіків 35, а у жінок 30 років страхового стажу) і понад 2 тис. пенсіонерів, які отримують пенсію в розмірі 1435 грн. (за відсутності у чоловіків 35, а у жінок 30 років страхового стажу). З 1 грудня їхні пенсійні виплати зростуть до 1497 грн.

Перерахують пенсії і тим, хто отримує максимальний розмір пенсії. Таких пенсіонерів на обліку в Глухівському об'єднаному управління Пенсій1ного фонду України Сумської області 4. З грудня вони отримуватимуть 14970 грн. ( до грудня отримували 14350 грн).

Окрім мінімальних та максимальних розмірів пенсій з 1 грудня 2018 року також будуть перераховані надбавки, підвищення та інші виплати, які встановлюються до пенсій, розмір яких розраховується, виходячи із прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Тож суми, на які зростуть пенсійні виплати, у кожного будуть різні.

Також у грудні дещо більші пенсії отримають ті, у кого є понаднормативний стаж, громадяни, які отримують пенсії у зв'язку з втратою годувальника, ветерани війни, орденоносці тощо.

Зараз іде перерахунок пенсій, точніше дізнатися про те, наскільки зросли пенсійні виплати, можна буде наприкінці листопада.

Світлана Ардинцева, начальник відділу обслуговування громадян Глухівського об'єднаному управління Пенсійного фонду України Сумської області

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області