ЗВІТ ПРО РОБОТУ СТАРОСТИ ПЕРЕМОЗЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ

Відповідно до статті 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про старосту Глухівської міської ради, затвердженого рішенням Глухівської міської ради від 27.01.2021 № 101 «Про затвердження Положення про старосту Глухівської міської ради», плану роботи Глухівської міської ради восьмого скликання на 2023 рік, керуючись статтею 25, частиною першою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  міська  рада ВИРІШИЛА:                        
  1. Звітпро роботу старости Перемозькогостаростинського округу Глухівської міської ради за 2022 рік взяти до відома (додається).
  2. Відділу з питань інформаційної та правоохоронної діяльності апарату Глухівської міської ради та виконавчого комітету (начальник – Дєдіщева І.М.) оприлюднити звіт старостина офіційному веб-сайті Глухівської міської ради.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на  першого заступника міського  голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Ткаченка О.О. та постійну комісію міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізичної виховання і спорту, соціальної політики, законності, правопорядку, протидії корупції, регламенту та депутатської етики (голова комісії Терещенко І.І.).  
Додаток
до рішення міської ради
 
Звіт про роботу старости Перемозького старостинського округу Глухівської міської ради за 2022 рік
Відповідно до статті 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 6 розділу 2 Положення про старосту Глухівської міської ради, староста не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед Глухівською міською радою.
Я, Полятикін Олександр  Вікторович, староста Перемозького старостинського округу Глухівської міської ради в своїй роботі керуюсь Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту Глухівської міської ради та іншими нормативно-правовими актами.
Виконую доручення Глухівської міської ради та  її виконавчого комітету, міського голови, здійснюю надання інформації та виконую інші обов'язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень.
Я є членом виконавчого комітету Глухівської міської ради, де представляю інтереси жителів свого старостинського округу.
Рік моєї роботи на посаді старости пройшов у тісній співпраці з Глухівською міською радою, населенням старостинського округу, керівниками підприємств та установ.
До складу Перемозького старостинського округу Глухівської міської ради входить село Перемога.
Усього зареєстровано 904 особи, з них дітей до 18 років – 83 особи, пенсіонерів – 235 осіб,  працездатне населення – 540 осіб. Станом на 01.01.2023 фактично проживає  863 особи.
За  2022 рік  народилось 2 дитини, померло 19 осіб.
Загальна площа земель всіх категорій – 3518,1 га. В межах населеного пункту – 293,6 га.
Земельні паї громадян в аренді ТОВ «Еліфібр», ФОП Скопенко В.В., ФГ «Кристал – Перемога». Землі комунальної власності (130 га) знаходяться в оренді ТОВ «Еліфібр», ТОВ «Добробут – 12», ФГ «Кристал – Перемога», ТОВ «Велес 2017», ТОВ «Есмань Агро».
На території Перемозького старостинського округу Глухівської міської ради знаходиться рибцех «Есмань» ПРАТ «Сумирибгосп» по вирощуванню та реалізації товарної риби.
На території зареєстровано 8 фізичних осіб - підприємців.
В межах території старостату  пролягає  залізнична колія ПАТ Укрзалізниця (займає 39 га). З січня 2021 року земельний податок становить                           70 тис. грн.          
На території села Перемога до червня 2021 року функціонував Переможський НВК, до складу якого входила  загальноосвітня школа 1-2 ступенів (46 учнів) та дошкільний заклад «Пролісок» (10 вихованців).  Наші діти відвідують Баницький НВК та дошкільний заклад села Баничі, підвезення дітей  здійснюється шкільним автобусом. Під  час  воєнного стану  заклади освіти працюють дистанційно.
Зайнятість населення.
На даний час на території села працюють: 3 особи - старостат, 1 – відділення пошти, 3 особи – ФАП , 8 осіб – торгівля, 7 осіб – рибцех «Есмань», 10 осіб – ФОП Скопенко, 6 осіб – ФГ «Кристал Перемога». За межами населеного пункту працюють 102 особи, на заробітках за кордоном – 10 осіб. На обліку в центрі зайнятості перебуває 10 осіб.
Охорона здоров’я
На території старостату працює  фельдшерський  пункт. Медичні  послуги  населенню  надаються  як у приміщенні фельдшерського пункту, так і за викликом по місцю проживання.
Медичний  заклад забезпечений необхідними медикаментами для надання  невідкладної допомоги.
Культура та спорт
На базі Перемозького сільського будинку культури – філії КЗ «Центр культури» Глухівської міської ради з числа місцевих жителів був створений новий музичний колектив (рок-гурт) Petricor, що грає живу сучасну музику на музичних інструментах (гітари, ударна установка). Гурт давав виступи на підтримку ЗСУ в Перемозі, Глухові та Слоуті. Зайняв 1-е місце в обласному онлайн конкурсі молодих творчих колективів. Керівник гурту – Микола Неговоренко, вокал – Олександр Єгоров, директор – Тетяна Бреус, художній керівник – Тамара Талан.
В приміщенні бувшого НВК два роки функціонують гуртки: з настільного тенісу та авіамодельний. Вихованка авіамодельного гуртка Олена Шаблинська зайняла 1-е та 2-е місця в обласних онлайн змаганнях з авіамоделювання. Зараз цей гурток не працює, так як керівник гуртка Юрій Толстий мобілізований до лав ЗСУ.
Гурток з настільного тенісу зараз є філіалом Глухівської ДЮСШ, керівник Андрій Баранов. Вихованці гуртка активно приймають участь в районних та обласних змаганнях, турнірах між ДЮСШ, виборюють призові місця. Гурток забезпечений спортивною формою та всім необхідним для тренування. В вихованні та тренуванні дітей, окрім тренерів Глухівської ДЮСШ та Андрія Баранова, також приймає участь майстер спорту з настільного тенісу Юлія Гулевська (м.Харків),  яка представляла нашу країну на змаганнях у Європі, не одноразово виборюючи призові місця.
У підвалі цього ж приміщенні були розпочаті роботи по облаштуванню тренажерної зали. Частково ці роботи проводяться за кошти спонсорів, частково – відділом молоді та спорту Глухівської міської ради. У підвальному приміщенні побудований сучасний санвузол, підведена вода, відведена окрема каналізація, змонтоване освітлення, замінені вікна та двері, підшита гіпсокартоном стеля. Зі стін знята стара штукатурка, їх оштукатурено та пошпакльовано, нанесена декоративна штукатурка «Короїд». Підлога залита бетоном. Встановлені допоміжні батареї опалення, система опалення нової зали майже повністю перероблена. Залишилося:
  1. Пофарбувати стіни та стелю, труби та батареї опалення, міжкімнатні двері.
  2. Вирішити питання з покриттям для підлоги (зараз вона просто з бетону).
  3. Облаштувати залу тренажерами.
  4. Встановити сантехніку та водонагрівальний пристрій.
Торгівля
У селі Перемога працює два заклади роздрібної торгівлі з перевагою продовольчих: ФОП Стеценко А.О, ФОП Стародубцев С.М та заклад роздрібної торгівлі господарчих товарів: ФОП Дмитрієв Д.С.
Житлово-комунальне господарство
Населений пункт частково забезпечений централізованим водопостачанням. Послуги з водопостачання  населенню  старостинського  округу  надає КП «Баницьке» Глухівської міської ради. Своєчасно  проводяться  роботи  по ремонту аварійних  ділянок. Старостат  надає всебічну допомогу по утриманню та ремонту об’єктів водопостачання.
Всі  вулиці  населеного пункту  обладнані вуличним освітленням, але у зв'язку з воєнним станом не вмикається.
Дочірнє підприємство «Мальва» КП «Баницьке» Глухівської міської ради на території старостинського округу займається благоустроєм, вирощує овочеві культури, реалізовує населенню домашню випічку та надає ритуальні послуги.
Котельня, яка розташована на території села Перемога забезпечується дровами, які заготовляє КП «Баницьке» ГМР. Було завезено 200 м3 дров.
Проводилося грейдерування вулиць та доріг.
Благоустрій
Проводилися роботи з благоустрою села.  Наводився санітарний порядок на кладовищі, ліквідовувалися несанкціоновані сміттєзвалища.
В літній період проведено покос трави по населеному пункту, вирубка чагарників.
Проводиться постійна робота по утриманню в належному санітарному стані  територій біля пам'ятників, обелісків, солдатських могил та об'єктів соціальної сфери, парку, прилеглої до адмінбудівель території, місць для купання на місцевих пляжах. Хоча купання та відпочинок зараз заборонені, але території ці підтримуються в належному стані. Вивозиться сміття, доглядається криниця, що була відреставрована разом з ФОП Романенко.
Соціальний захист населення
Проводились обстеження матеріально-побутових умов багатодітних сімей, одиноких матерів, осіб з інвалідністю.
Надається  всебічна  допомога  громадянам по оформленню субсидій. Так за 2022 рік  оформлено  43 субсидії, пільг та допомог – 18, видано 393 довідки, проведено 15 нотаріальних дій.
Від початку воєнних дій на території Глухівської міської територіальної громади старостат забезпечує доставку та видачу гуманітарної допомоги жителям населеного пункту.На кожен двір було видано продуктовий набір від фонду Вордл Централ Кітчен  вагою до 10 кг. Також видавались продуктові набори тривалого зберігання з продрезерву.
Гуманітарна допомога надавалась внутрішньо переміщеним особам, малозабезпеченим сім'ям, одиноким матерям, багатодітним сім'ям, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам, учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, Афганцям, військовослужбовцям, безробітним, дітям до 17 років, пенсіонерам.
Проблемні питання
Проблемні питання, які виникають в процесі роботи вирішуються у спільній праці з керівництвом Глухівської міської ради. Але є такі питання, як:
  1. Ліквідація стихійних сміттєзвалищ.
  2. Вивіз сміття на полігон відходів
  3. Треба закінчити ремонт тренажерної зали, її облаштування та функціонування.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області