ЗВІТ ПРО РОБОТУ СТАРОСТИ БАНИЦЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ ГЛУХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗА 2022 РІК

Про звіт про роботу старости Баницького старостинського округу Глухівської міської ради за 2022 рік
Відповідно до статті 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про старосту Глухівської міської ради, затвердженого рішенням Глухівської міської ради від 27.01.2021 року № 101 «Про затвердження Положення про старосту Глухівської міської ради», плану роботи Глухівської міської ради восьмого скликання на 2023 рік керуючись статтею 25, частиною першою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  міська  рада ВИРІШИЛА:                        
  1. Звіт про роботу старости Баницького старостинського округу Глухівської міської ради за 2022 рік взяти до відома (додається).
  2. Відділу з питань інформаційної та правоохоронної діяльності апарату Глухівської міської ради та виконавчого комітету (начальник – Дєдіщева І.М.) оприлюднити звіт старости на офіційному веб-сайті Глухівської міської ради.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на  першого заступника міського  голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Ткаченка О.О. та постійну комісію міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізичної виховання і спорту, соціальної політики, законності, правопорядку, протидії корупції, регламенту та депутатської етики (голова комісії Терещенко І.І.). 
Додаток
до рішення міської ради
Звіт про роботу старости Баницького
старостинського округу Глухівської міської ради за 2022 рік
 
Відповідно до статті 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 6 розділу 2 Положення про старосту Глухівської міської ради, староста не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед Глухівською міською радою.
Всього на території сіл Баничі, Будища та Мацкове знаходиться 785 домогосподарств. Станом на 01.05.2023 року чисельність зареєстрованого населення становить 1207 осіб у тому числі: с. Баничі - 1092 осіб, с. Будища -  50 осіб, с. Мацкове - 65 осіб, а також на території Будищанського психоневрологічного інтернату проживає  142 особи. Серед населення  діти віком до 17 років – 185 осіб, молодь (18-35) – 287 осіб, пенсіонери – 311 осіб.
За 2022 рік народилось 8 дітей  (5 хлопчиків, 3 дівчинки), померло 18 осіб.
На підпорядкованій території знаходиться Будищанський психоневрологічний інтернат, де  працює 94 працівники та Глухівський кар’єр кварцитів -  110 працівників ( на даний час не працює).
Мережа закладів освіти відповідає потребам населення і сформована у відповідності з демографічною ситуацією. Станом на 01.05.2023 у Баницькому навчально виховному комплексі: дошкільному навчальному закладі – загальної школи І-ІІІ ступенів Глухівської міської ради навчається 197 учнів та 33 вихованців дитячого садка. У закладі працює 33 педагогічних працівників та 18 осіб обслуговуючого персоналу.
На території старостату працюють 3 соціальні робітники, які обслуговують 27 потребуючих.
Населення сіл Баничі, Будища та Мацкове обслуговують ФП с. Будища та амбулаторія с. Баничі, яка на даний час укомплектована медичним персоналом та надає кваліфіковану медичну допомогу. У закладі працює 5 осіб.
Культурно-масову роботу, направлену на виконання якісного задоволення потреб громадян в аматорській, мистецькій творчості, організації відпочинку і дозвілля населення здійснюють Баницький сільський  будинок культури – філія КЗ «Центр культури» Глухівської міської ради,  Баницька бібліотека-філія КУ «Глухівська публічна  бібліотека» Глухівської міської ради та Мацківський об’єкт дозвіллєвої роботи - філія КЗ «Центр культури» Глухівської міської ради, де працює 4 особи.
Культурно - масові заходи проводяться згідно з планом роботи закладів культури.
У селі Баничі працює відділення Укрпошти. А також населення інших сіл обслуговує пересувна дільниця з міста Путивль.
На підпорядкованій території працює Баницьке лісництво.
Послуги з водопостачання та водовідведення надає КП «Баницьке» Глухівської міської ради.
Велика увага  приділяється  роз’яснювальній роботі з питань пожежної безпеки , профілактиці злочинності, санітарному порядку в населених пунктах. На території є пожежний автомобіль.
Задовольняючи потреби населення в продовольчих та промислових товарах,  на підпорядкованій території  працюють 6 магазинів, де працюють жителі старостинського округу: ФОП Дадакова-Пріла, ФОП Стеценко, ФОП Пехова, ФОП Стародубцев, ФОП Білотурова та ФОП Рябуха. В торгових точках представлений широкий вибір  продовольчої та непродовольчої груп товарів згідно з рекомендованим мінімальним переліком товарів першої необхідності.
Товари непродовольчої групи (легкий верхній одяг, дитячі іграшки) знаходяться в достатньому асортименті. Ціни на основні продукти харчування  знаходяться на рівні середніх. Також на території працюють ФОП Рогоза та ФОП Манжос – пилорама.                        
Проводиться робота щодо благоустрою території населених пунктів: ліквідовувались несанкціоновані сміттєзвалища, наводиться санітарний порядок на кладовищах (4 шт.), біля пам’ятників, вирубка чагарників, видалення та обрізка аварійних дерев.
Проводилося грейдерування комунальних доріг.
Утримуються в належному стані всі спортивні споруди, що знаходяться на території, а саме: спортивний комплекс «Кварцит», футбольне поле, спортивний майданчик та волейбольний майданчик, футбольний міні-майданчик зі штучним покриттям, ігрові майданчики для дітей.
Протягом року був проведений ремонт адмінбудівлі в селі Баничі та наведений належний санітарний стан території біля старостату.
Найголовнішим суб’єктом діяльності будь-якої влади є люди з усіма їхніми проблемами. Саме цій меті і повинна бути спрямована робота.
Кожного дня приходять люди з різними питаннями, заявами та проханнями.
З початком повномасштабного вторгнення російської федерації  підвозився хліб і продукти харчування до віддалених сіл Будища, Мацкове.
Надавалася і надається  гуманітарна допомога всім верствам населення.
За 2022 рік зареєстровано і опрацьовано 119 листів вхідної кореспонденції, надано 114 листів узагальненої інформації різним відділам Глухівської міської ради. За 2022 рік  вчинено 35 нотаріальних дій, видано довідок різного характеру – 629.
Оформлено 89  субсидій та видано 71 документ на соціальну допомогу та пільгу.
Як і в кожній громаді, в нас є багато невирішених питань, над якими ми продовжуємо працювати.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області