ДУМАЄМО ПРО СОЦІАЛЬНЕ ЖИТЛО

⯑ Ділимось позитивом: відбірковий комітет спільної ініціативи ЄС та ПРООН Програми з реагування та оновлення «Мери за економічне зростання» (М4ЕG) рекомендував проєктну пропозицію Глухівської міської ради для реалізації у 2023 році.
На даний час триває робота з підготовки документів для підписання грантової угоди.
Це означає, що Глухівська громада може отримати 49,6 тисяч євро на створення фонду соціального житла для 70 осіб. Планується облаштування тимчасового соціального житла для внутрішньо-переміщених осіб та осіб, які втратили житло внаслідок бойових дій, на базі вже існуючого житлового фонду.
Наявність соціального житла належної якості і комфорту дозволить громаді тимчасово розміщувати і тих українців, яким довелося переміститися, і тих, хто жив тут до війни.
Потреба у такому житлі була великою завжди, а з початком великої російсько-української війни вона виросла у рази, до міської ради регулярно звертаються люди з проханням допомогти знайти дешеве або безкоштовне житло. Як правило, у кризових ситуаціях опиняються люди, які тікають від обстрілів.
З метою реалізації даного проєкту у листопаді 2022 року Глухівською міською радою подана заявка на участь в «Програмі з реагування та оновлення для відібраних муніципалітетів України та Молдови».
Загалом на участь в Програмі було подано 153 заявки із різних українських міст. Організатори підтримали лише 13 із них, серед яких – наш проєкт «Створення сприятливих умов для коротко-/та довготермінового проживання ВПО та населення, яке постраждало внаслідок воєнних дій, у місті Глухів Сумської області».

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області