ТРЕБА БУРИТИ ЛУНКИ

☝ Низький рівень кисню у водоймах провокує загибель риби і, на жаль, масове браконьєрство
lunk
⯑ Нещодавно екоінспектори відібрали проби поверхневої води. Наразі відділом інструментально-лабораторного контролю встановлено, що вміст розчиненого кисню у ставку в Білокопитовому втричі менше за допустимий мінімум і становить лише 2,1 мгО2/дм3. У торфокар’єрах сіл Заруцьке, Іоніне, Соснівка, а також в озері села Некрасове - у 2-4 рази.
Аби наситити воду киснем, не допустити загибелі риби працівники Інспекції разом з громадськими інспекторами з охорони довкілля та працівниками Шалигинського лісництва протягом вихідних прорубували лунки та вкривали їх очеретом.
⯑ Державна екологічна інспекція у Сумській області звертається до органів місцевого самоврядування, рибалок та усіх небайдужих громадян з проханням долучитися до порятунку водойм від задухи! Здійснення аерації шляхом буріння ополонок, механічного переміщення або перекачування води, розчищення льоду від снігу тощо допоможуть мешканцям водойм вижити під кригою.
На жаль, низький рівень кисню у водоймі спровокував масове браконьєрство. Так, 04.02.2022 рейдова група у складі працівників Державної екологічної інспекції у Сумській області та громадських інспекторів з охорони довкілля виявила велику групу осіб, які займалися незаконним виловом риби на ставу в с. Білокопитове. На жаль, екоінспекторам вдалося затримати лише одного з них, а інші встигли швидко покинути місце. Дехто з них навіть залишив на кризі свої острога.
Джерело: сайт Держекоінспекції Сумської області

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області