«Треба бути готовим до будь-якого розвитку подій»

Надія ВАЙЛО: «Треба бути готовим до будь-якого розвитку подій»
p d
⯑ На апаратній нараді 25 січня говорили про нову хвилю ковіду, про те, як допомогти людям отримувати більше орендної плати за землю, як пройти опалювальний сезон без катаклізмів і кого буде відсторонено від роботи уже з наступного понеділка.
⯑ Основний посил керівника громади Надії ВАЙЛО у світлі тривожних новин про загрозу військового вторгнення наступний: «Треба бути готовим до будь-якого розвитку подій. Нападуть – будемо захищатись. А поки активно працюємо».
⯑ ЗВІТ СТАРОСТИ
У Дунаєцькому старостинському окрузі фактично проживають 725 осіб, з них працездатного населення – 470 чоловік. 73 особи працевлаштовані вдома, мають роботу у освіті, культурі, соцзахисті, у сфері торгівлі. Хтось займається підприємництвом, частина працює за кордоном та в інших регіонах України, більшість займаються сільським господарством.
За інформацією старости Віталія МАРТИНЕНКА, люди традиційно вирощують картоплю, зернові, тримають корів, свиней, овечок. Втім, з кожним роком отримувати прибуток від власного господарства стає все важче.
Міський голова Надія ВАЙЛО порекомендувала звернути увагу на альтернативні рослини, наприклад, лікарські. «Ми у громаді працюємо в цьому напрямку, ринок збуту є. Зараз дуже високі ціни на таку сировину. Як все складеться з проєктом, то плануємо придбати вже у цьому році сушку. Тож розповідайте людям про можливість додаткового заробітку у селі», - попросила вона всіх старост.
Щодо захисту інтересів селян, то міський голова дала доручення підготувати інформацію про використання орендарями сіножатей. Справа в тому, що за їх використання платять значно менше, хоча насправді багато сіножатей вже розорені. «Треба, щоб люди знали: зміна цільового призначення землі є приводом для розірвання угоди оренди. Думаю, орендарі мають добровільно збільшити плату за такі паї, а не чекати, поки люди звернуться – за нашої допомоги! – до правоохоронних органів», - акцентувала Н.Вайло.
⯑ ПРО ОБОВ’ЯЗКОВЕ ЩЕПЛЕННЯ
З 31 січня будуть відстронені від роботи всі працівники місцевого самоврядування і комунальних підприємств (структурні підрозділи міської ради, водоканал, тепловий район, ЖКЦ, БТІ, лікарня, ЦПМСД тощо), хто не матиме хоча б однієї дози вакцинації, довідки про протипокази чи перенесений коронавірус.
Колективи вакциновані на 75-100%, на цей тиждень на щеплення записані більше 150 чоловік, які до останнього відкладали.
p d2
⯑ ТРЕБА РОЗШИРЯТИСЬ
За інформацією директора Глухівської міської лікарні Валентини БАРАХОВИЧ, нова хвиля коронавірусу набирає оберти. Уже зайняті всі 26 ліжок в інфекційному відділенні. Двоє хворих – в реанімації. Є необхідність розгортати додаткові місця на базі інших відділень.
⯑ ПРО ОПАЛЕННЯ
У Глухові половина опалювального сезону пройшла без потрясінь. «Залишилось протриматись два місяці. Зараз 97% відсотків споживачів вчасно платять. Дуже прошу утримати такі темпи, бо у нас нема вільних коштів на закупку газу по пільговій ціні», - повідомив директор КП «Глухівський тепловий район» Микола КОЛОША.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області