ВАРІСТЬ ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ ДЛЯ ІНШИХ СПОЖИВАЧІВ

Перерахунок вартості теплової енергії та послуги з постачання теплової енергії для інших споживачів за грудень 2021 року, відповідно до постанови КМУ від 10 листопада 2021р. № 1209 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води у зв’язку із зміною ціни природного газу».
Для перерахунку вартості теплової енергії та послуги з постачання теплової енергії для відповідної категорії споживачів застосовується коефіцієнт перерахунку (К), що визначається за такою формулою:
         Вп
К =  ____
         Вт
де  Вп – перерахована планована вартість одиниці теплової енергії (послуги з постачання теплової енергії) (з урахуванням прибутку), на основі якої встановлено тарифи для відповідної категорії споживачів (з урахуванням диференціації таких тарифів), що враховує перераховану вартість природного газу (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу, торговельної надбавки (націнки) постачальника), що визначена для відповідного місяця опалювального періоду, за незмінних інших складових тарифу;
      Вт – планована вартість одиниці теплової енергії (послуги з постачання теплової енергії) (з урахуванням прибутку), для відповідної категорії споживачів відповідно до встановлених уповноваженими органами тарифів (з урахуванням диференціації таких тарифів).
          4413,31 (грн.)
К =    _____________  = 0,8221149
         5368,24 (грн.)
де,
2829,36  Гкал – планова реалізація теплової енергії для інших споживачів.
4413,31 грн. за 1 Гкал – тариф на теплову енергію (послугу з постачання теплової енергії) без ПДВ (фактичний за грудень 2021 року).
5368,24 грн. за 1 Гкал – тариф на теплову енергію (послугу з постачання теплової енергії) без ПДВ (діючий тариф, встановлений органами місцевого самоврядування (рішення виконавчого комітету від 01.11.2021 № 300).
Сума перерахунку (різниця в нарахуваннях) для споживача (С) визначається за такою формулою:
С = (К-1) х П,
де К – коефіцієнт перерахунку;
П – плата за теплову енергію (послугу з постачання теплової енергії), визначена у відповідному місяці згідно з діючими тарифами на зазначену послугу.
С = (0,8221149 – 1) х П
С = -0,1778851 х П
 
 

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області