«16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».
cnsp26 1
Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нашому домі, у школі, на вулиці ми можемо й повинні зупинити його.
 Саме тому, 26 листопада 2021 року, на базі Глухівського вищого професійного училища фахівцем із соціальної роботи відділення соціальної роботи Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Глухівської міської ради РАЗІНОЮ Тетяною був проведений захід «16 днів проти насильства».
cnsp26
Захід включав в себе обговорення ситуації в Україні, місті, сім`ї щодо домашнього насильства, хто підпадає під насильницькі дії, які форми насильства існують і в чому вони проявляються, визначили кроки захисту себе та дітей у разі загрози домашнього насильства. Після був переглянутий фільм «Мама», в якому йшла мова про жорстоке поводження з дитиною в сім`ї.
Наприкінці заходу були роздані буклети та зроблений висновок: у ситуації домашнього насильства головне – не мовчати!

За інформацією Комунальної установи
«Центр надання соціальних послуг» Глухівської міської ради

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області