СІМЕЙНІ ФОРМИ ВЛАШТУВАННЯ ДІТЕЙ-СИРІТ

Проведено захід про сімейні форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
1
16 вересня 2021року в приміщенні Глухівської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості завідувач відділення соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Глухівської міської ради Олена Юденич провела захід на тему: «Сімейні форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» для безробітних осіб.
Мета даного заходу була спрямована на популяризацію сімейних форм виховання та пошуку нових кандидатів у прийомні батьки, батьки вихователі.
До уваги учасників заходу було представлено чотири форми сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: усиновлення, опіка (піклування), прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу. Перелічені форми є одним з важливих аспектів позитивної діяльності сімейних форм виховання та ефективної соціалізації дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
Також було поінформовано про нову форму сімейних форм виховання, патронату, як комплексної послуги для дітей, які опинились в складних життєвих обставинах та потребують уваги нашого суспільства.
В ході обговорення присутні мали можливість задати найбільш актуальні питання стосовно порядку влаштування дітей до сімейних форм виховання, прав та обов’язків прийомних батьків, опікунів, усиновителів, їх основних завдань та цілей.
За інформацією КУ «Центр надання соціальних
послуг» Глухівської міської ради

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області