ЗАХВОРІЛИ? ЗАЛИШАЙТЕСЯ ВДОМА!

На жаль, захворюваність на коронавірусну інфекцію набула тенденції до зростання. Так, протягом минулого тижня на COVID-19 захворіло 25 осіб, порівняно з 18 та 16 впродовж попередніх.
2608
На сьогоднішній день 50 хворих знаходяться на самоізоляції. Саме таким хворим хочеться нагадати: «Дотримання режиму самоізоляції – це Ваш обов’язок та відповідальність! Ви маєте усвідомити, що наражаєте на небезпеку кожного, з ким зустрінетесь, адже передача коронавірусу відбувається від людини до людини.
Так, Ви хворієте в легкій формі і тому Ваш стан дозволяє вільне переміщення. Але, уявіть, що хтось у цей час заражає саме Ваших рідних чи близьких і, можливо, вони потребуватимуть кисневої підтримки! Ви можете стати причиною чиєїсь загибелі!»
Перемогти епідемію зможемо лише докладаючи спільних зусиль! Для цього необхідно вживати наступних заходів:
✅Використовуйте засоби індивідуального захисту в громадських приміщеннях та транспорті.
✅Дотримуйтесь соціального чи фізичного дистанціювання (особливо в місцях масового скупчення людей у закритих приміщеннях).
✅Дотримуйтесь гігієни рук. Не зловживайте антисептиками, щоб не пошкоджувати шкіру, а частіше мийте руки з милом! Намагайтеся не торкатися обличчя!
✅Зверніться до сімейного лікаря, якщо ви помітили такі симптоми як кашель, нежить, біль у горлі, чхання чи підвищення температури.
✅Самоізоляція на період хвороби. Проявіть свідомість: якщо захворіли – зверніться до свого сімейного лікаря та залишайтеся вдома! Це збереже не тільки Ваше здоров’я, а й зменшить ризик захворювання Ваших колег, друзів, сусідів.
✅Дотримуйтесь чистоти у приміщеннях! Це означає регулярне прибирання з використанням миючих та поміркованим застосуванням дезінфікуючих засобів. Частіше провітрюйте приміщення!
✅Найефективніший спосіб запобігти захворюванню або якомога легше його перенести – вакцинація!
Усім здоров’я, спокою та гарного настрою!
2608 1
Завідуюча Глухівського відділення
Центру контролю та профілактики хвороб
Марина Матвієнко

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області