КАРТИНИ, МАКЕТИ І ПОКАЗ МОД

 

18 травня, у Міжнародний день музеїв, у Глухівському краєзнавчому музеї відкрилась щорічна виставка з декоративного мистецтва, технічної творчості «Чарівні барви Глухова. Натхнення. Творчі пошуки!»
dkm
Звертаючись до школярів, які прийшли на виставку у якості авторів робіт і глядачів, міський голова Надія ВАЙЛО щиро подякувала їм і їхнім наставникам-педагогам за виховання таких творчих особистостей. Також вона привітала з професійним святом директора краєзнавчого музею Олену ОНОПРІЄНКО, підкресливши виняткову роль цього закладу у збереженні культурних і історичних надбань.
dkm 1
Директор міського центру позашкільної освіти Микола ГРУДИНА звернув увагу присутніх на те, що глухівське позашкілля завжди займало лідируючі позиції не тільки в області, а й в Україні та на змаганнях європейского та світового рівнів. А ця виставка демонструє здобутки талановитої юні.
Так, можна було побачити як зразки найпростіших авто-, авіа-, ракето- та судномоделей, іграшок і макетів будівель, які роблять діти 7-9 років, так і техніку майбутнього від 15-17-річних професіоналів.
Щодо робіт декоративно-ужиткового напряму, то очі розбігались від різноманіття техніки і жанрів: одного тільки бісероплетіння і вишивки було до десятка видів.
dkm 2
А моделі творчої студії «Модерн» Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою продемонстрували сукні власного виробництва, причому одразу у двох розмірах.
На відкритті виставки були присутні заступник міського голови Маріанна ВАСИЛЬЄВА, секретар міської ради Людмила ВАСЯНОВИЧ, начальник відділу культури Олена САМОЩЕНКО, начальник відділу освіти Оксана ЮДІНА, директори шкіл, батьки.
Захід пройшов у рамках Всеукраїнської виставки-конкурсу «Наш пошук і творчість тобі, Україно!» та обласного соціально-освітнього національно-патріотичного проекту «Голос крові: ми-українці!»
Виставка триватиме до кінця місяця.

 

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області