ШУКАЄМО ПАТРОНАТНИХ ВИХОВАТЕЛІВ

14.05.2021  на базі Глухівської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості завідувач відділення соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Глухівської міської ради Олена Юденич провела семінар «Сімейний патронат» для безробітних осіб.
terc1405 
Учасників семінару було ознайомлено з новою формою сімейного виховання та однією з альтернатив працевлаштування - ПАТРОНАТ НАД ДИТИНОЮ. Усі присутні були проінформовані щодо критеріїв відбору кандидатів у патронатні вихователі, їх обов'язків під час надання комплексу послуг, що передбачають тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин. Також була висвітлена інформація про фінансування патронатних вихователів. Оскільки, патронатний вихователь буде отримувати заробітну плату та два прожиткові мінімуми на кожну дитину, то однією із вимог є те , що він має бути безробітним, бо основним місцем роботи стає здійснення патронату  над дитиною, відповідно йому чи їй нараховуватиметься стаж.
terc1405 1
Отже, сімейний патронат – це професійна комплексна послуга, що передбачає: тимчасовий догляд і виховання дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах та потребує захисту, в сім’ї патронатного вихователя, та одночасне надання фахівцями соціальної сфери інтенсивних підтримуючих послуг сім’ї дитини для відновлення її здорового функціонування. 
Сімейний патронат допомагає дітям, чиї батьки деякий час не можуть опікуватися ними в силу різних життєвих обставин. Адже бувають випадки, коли через хворобу чи смерть батьків за дітьми нікому доглянути, або через недбалість чи жорстоке поводження дитині загрожує небезпека. Непоодинокі випадки відмови від дитини у пологовому будинку, коли бюрократична тяганина з «відмовою» триває кілька місяців, а немовлята у той час безпомічно чекають своєї долі на самоті в лікарняній палаті. У таких ситуаціях дитину на певний час передають на виховання у професійну патронатну сім’ю. 
Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя визначається відповідно до індивідуальних потреб дитини, виявлених обставин та їх впливу на стан дитини та не повинен перевищувати 6 місяців.
Патронатний вихователь зараховується на роботу за трудовим договором до бюджетної установи соціального захисту населення.
Нагадаємо, що в 2018 році в місті вперше почала функціонувати сім`я, яка надає нову послугу в місті – патронат над дитиною.
Якщо Ви сім’я, яка має позитивний досвід виховання власних дітей, проживаєте  на території Глухівської ОТГ й небайдужі до долі дітей, які залишилися без батьківського піклування, звертайтеся за інформацією, як тимчасово підтримати дитину в складних життєвих обставинах на платній основі».
За детальною інформацією звертайтесь за адресою: м.Глухів, вул. Шевченка, 16 А тел. 095-323-33-85
За інформацією КУ «Центр надання соціальних послуг» Глухівської міської ради

 

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області