26 КВІТНЯ – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ  ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ  ТРАГЕДІЇ

Сьогодні минають 35-і роковини з того трагічного моменту, коли 26 квітня 1986 року сталась техногенна катастрофа світового масштабу - аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Україна та Європа досі долають наслідки цієї катастрофи, які були б ще більшими і страшнішими, якби не людський подвиг та відвага, які є неоціненними. Подвиг ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи – приклад мужності та героїзму.
З глибокою шаною схиляємо голову перед пам’яттю героїв-рятівників, які віддали свої життя, ставши на шляху сліпої ядерної стихії і захистивши тим самим не лише Українську землю, а й усе людство від розповзання смертельної небезпеки. З невимовним болеем згадуємо трагедію Чорнобиля.
Мітинг-реквієм відбувся біля Пам’ятнику жертвам чорнобильської трагедії. На мітингу виступили міський голова Надія ВАЙЛО, військовий комісар Глухівсько об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій ХАРЧЕНКО, голова «Глухівської організації інвалідів та ліквідаторів Чорнобильської катастрофи» Анатолій ВЕРТЮКОВ. Учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС були відзначені Почесними Грамотами Глухівської міської ради, Подяками голови Сумської обласної ради, Подяками військового комісара Глухівського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки відзначені та Пам’ятними медалями до 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС.
Усі виступаючі висловили глибоку подяку героям-чорнобильцям, які зробили крок назустріч біді, показавши світові зразок безмірного героїзму, мужності, самовідданості та любові до рідного краю. Побажали усім присутнім міцного здоров’я, мирного неба, сімейного затишку, достатку в родинах та благополуччя.

Заступник начальника Управління                Зінаїда ПОПОВА

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області