ПРО ДИСТАНЦІЙНУ РОБОТУ І ГНУЧКИЙ ГРАФІК

На апаратній нараді при міському голові увагу керівників комунальних підприємств, управлінь та відділів звернули на зміни в законодавстві про працю: у КЗпП з’явилися дві нові норми: статті 60-1 (надомна робота) та 60-2 (дистанційна робота).

161595026 272029467640875 7217287556552924688 o

Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю Олег НІКОЛЬСЬКИЙ нагадав, що Верховна Рада у другому читанні ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання дистанційної, надомної роботи та роботи із застосуванням гнучкого режиму робочого часу».
Відповідно до зміненого пункту 61 частини першої статті 24 додержання письмової форми трудового договору є обов'язковим при укладенні трудового договору про дистанційну роботу або про надомну роботу.
На час загрози поширення епідемії, пандемії, необхідності самоізоляції працівника у випадках, встановлених законодавством, та/або у разі виникнення загрози збройної агресії, надзвичайної ситуації техногенного, природного чи іншого характеру дистанційна робота може запроваджуватися наказом власника або уповноваженого ним органу без обов’язкового укладення трудового договору про надомну роботу в письмовій формі. З таким наказом (розпорядженням) працівник ознайомлюється протягом двох днів з дня його прийняття, але до запровадження дистанційної роботи.
Начальник управління соціально-економічного розвитку Людмила СУХОРУЧКІНА доповіла про порядок передачі комунального майна в оренду.

Міський голова Надія ВАЙЛО коротко заслухала всіх, хто мав важливу інформацію, дала оперативні доручення, які стосуються щоденного життя громади.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області