ЩОРОКУ НАВЕСНІ ВЕЛИКИЙ КОБЗАР ПРИХОДИТЬ ДО НАС…

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це невипадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним.

Саме в день народження Великого Кобзаря в КУ «Глухівська публічна бібліотека» Глухівської міської ради проведено шевченківське свято, аби не просто вшанувати пам’ять геніального поета, а й відчути його невмируще слово серцем.

1

В бібліотеці звучали пісні на слова Т. Шевченка у виконанні народного камерного хору духовної музики Глухівського міського палацу культури. А знамениту пісню «Реве та стогне Дніпр широкий» в залі виконали стоячи. Керівник хору Катерина Кобзар подякувала присутнім за їх небайдужі очі, за розуміння значимості творчості Тараса Григоровича.

2

Кожен населений пункт України, до найменшого хутірця, пов’язаний із поетом, бо освячений його іменем. Однак є в нашій країні особливі місця – ті, де перебував Шевченко. До таких населених пунктів належить і колишня гетьманська столиця – наш Глухів.
Про те, якими ж стежками та дорогами нашого краю ходив Великий Кобзар - розповів краєзнавець, журналіст, поет Микола Петрович Гурець, доповнивши біографію Поета цікавими невідомими раніше матеріалами.

3

В бібліотеці постійно діє виставка-інсталяція «Великий син великої землі», книжковий перегляд «Тарас Григорович Шевченко та наш край» і виставка з ілюстраціями до творів Т. Шевченка, намальованими учнями шкіл Глухова.
До речі, сьогодні у відділ обслуговування надійшла нова партія літератури від Українського інституту книги, і дві з них стосуються Т. Шевченка. Школярів зацікавить фантастична повість Олександра Гавроша «Врятувати Тараса Шевченка». Для шанувальників генія поезії книжка Станіслава Росовецького «Шевченко. Сучасна біографія» стане джерелом щирих співпереживань, несподіваних біографічних відкриттів і, навіть, принесе насолоду від своєрідного гумору Великого Кобзаря.
Чекаємо на вас в бібліотеці.

 
 

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області