Протокол №5 Громадської ради при виконавчому комітеті Глухівської міської ради.

 

   

  м. Глухів                                                    «9» серпня  2018 року

 Час проведення 14:00

На засіданні  присутні:  

Троценко Володимир Андрійович                 від громадської організації                                                      «Наше місто»,    

Хіро Сергій Іванович 

від «Глухівська осаульська сотня Казацтво Запоріжське»

Рубан Олексій Михайлович

від – ГО «Глухівська спілка юристів»                         

Глущенко Ніна Іванівна 

від громадської організації «Організаційний комітет Конституційної Асамблеї»;

   
   

Захарченко Микола Вікторович

від ЗМІ «Кур’єр+ТРК Глухів»;

Фетищенко Любов Володимирівна

від  первинної профспілкової      організації суб’єктів підприємницької діяльності;

Павловець Ілля Сергійович   

від громадської організації «Глухів без корупції»,  

Маринченко Ігор Олексійович

від громадської організації «За Наш Рідний Край»;

Чуга Сергій Миколайович 

від громадської організації                        «Спілка пасічників Сумської області».

   
   

 Голова зборів Троценко Володимир Андрійович             

Секретар  Фетищенко Любов Володимирівна

   
   

Присутні 9 з 15 членів інститутів громадянського суспільства 

На засіданні Громадської ради присутні:

Міський голова Мішель Терещенко

Заступник міського голови Вискуб О. І. 

Керуюча справами міськвиконкому Гаврильченко О. О.

Головний архітектор Хренов О. О.

Начальнику відділу внурішньої політики міськвиконкому Демченко О.

Генеральний директор НЗ "Глухів" Мошик І. В.

Головний конультант Генерального директора НЗ "Глухів" Слесарев С. А.

Депутат Сумської областної ради Вайло Н. О.

Депутати Глухівської міської ради Буйков С. О. , Буйков О. С. 

Представники ЗМІ, активні громадяни  міста

                       ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1 Про проблеми збереження історико - культурної спадщини міста Глухова та роботу національного заповідника  «Глухів»

Голосування за порядок денний

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» 9    «Проти»  0        «Утримався» 0

1.З першого питання   присутні заслухали генерального директора національного заповідника  «Глухів» Мошик І.В про проблеми збереження історико - культурної спадщини міста Глухова та роботу національного заповідника  «Глухів».

Вона розповіла про основні напрямки діяльності  заповідника, про роботи, які  проводяться з метою збереження історичних пам’яток  міста та про проблеми, що потребують негайного вирішення.

Основними проблемами є:

  • - Збереження Київської брама Глухівських міських укріплень – потрібно закрити проїзд через браму важкого вантажного транспорту. Як вихід запропоновано збудувати об’їзну дорогу – цю проблему потрібно вирішувати спільними зусиллями, підключати Ради області , міста та району, а також підприємців.

-    Збереження  Поштово-телеграфної контори (будинок Миклашевських) – потрібно негайно провести реставраційні роботи, а для цього перш за все потрібно вирішити питання в кого на балансі буде знаходитись це приміщення. Зараз власником є Укрпошта, але вона не виконує своїх обов’язків по збереженню приміщення згідно з охоронним договором.

Інші проблеми, пов’язані з збереженням історико - культурної спадщини міста Глухова вирішуються  силами національного заповідника  «Глухів»

Інформація про роботу та діяльність заповідника супроводжувалась демонстраціями слайдів та констатаціями  досягнень.

Співдоповідач – Головний конультант Генерального директора НЗ "Глухів" Слесарев С. А. наголосив, що найнебезпечніший ворог збереження спадщини це є сучасна цивілізація. Також він сказав що для виконання реставраційних робіт потрібна затверджена програма по якій будуть виділятись кошти з бюджету.

Він  підтримав ініціативи міського голови у частині реконструкції центральної частини міста, інших об’єктів, маючих історичну та культурну значимість, запропонував провести організаційні заходи для спрощення  реконструкції та збереження.

В обговоренні доповіді та співдоповіді   більшість присутніх   також висловили свою думку.

     Міський голова Мішель Терещенко – підкреслив значимість збереження історичного,духовного і культурного потенціалу міста для  розвитку туризму.Від висловив свою думку щодо необхідності заборони проїзду вантажівок центром міста, особливо в районі брами, мостів через р. Есмань, проведення капітального ремонту вулиці Пушкіна, переобладнання центральної частини Глухова з метоюзалучення туристичних інвестицій. Відтак,він зазначив, що для цієї діяльності необхідно ввести в штат міської ради посаду заступника міського голови з залучення інвестицій і розвитку туризму. Між тим, він зазначив,що треба вжити всіх заходів для збереження та утримання в належному стані всіх споруди заповідника та об’єктів,що мають історичне значення. Поряд із цим, не менш важливим в питанні розвитку нашого міста є вже традиційне проведення фестивалів.

Депутат міської ради  Буйков С. О. підкреслив, що при вжитті всіх заходів по розвитку та збереженню об’ єктів історичної спадщини слід дотримуватись правила, що заходи не повинні перешкоджати підприємницькій діяльності. Підтримав ідею побудови об’їзної дороги

 Начальник відділу внутрішньої політики міськвиконкому Демченко О.  зазначив, що мости несуть стратегічне значення, тому їх експлуатація повинна бути за всіма нормами та правилами. Також надходить багато скарг від жителів вул. Пушкіна за не цілком належну експлуатацію проїжджої частини, скарги від мешканців інших вулиць щодо проїзду вузькими вулицями багатотонажного габаритного транспорту, що несе загрозу для безпеки мешканців.

Депутат обласної ради Вайло Н.О. , підприємець, керівник ТОВ «Велетень» зазначила, що питання з брамою вже стоїть кілька десятиліть. Вантажівки які проходять через арку  не всі належать «Велетню», отже звинувачення в її сторону надумані. Вона погодилась, що побудова об’їзної дороги актуальна. Але згодна співпрацювати з міською владою по співфінансуванню ремонту дороги брами та мосту біля неї. Підкреслила небажання міського голови працювати в системі, яка і досі не змінилася, та шукати при цьому точки дотику з бізнесом при вирішенні існуючих проблем.

Було вислухано ще ряд зауважень, реплік, коментарів.

На базі вислуханого вноситься такий проект рішення:
1. Прийняти до відома доповідь Генерального директора Національного заповідника "Глухів" Мошик І. В. по збереженню історико-культурної спадщини міста Глухова та роботу національного заповідника "Глухів"

  1. Національному заповіднику "Глухів" підготувати обгрунтування по збереженню Київської брами Глухівських міських укріплень, щодо неможливості проїзду через браму важкого вантажного транспорту та побудови об'їздної дороги.
  1. Національному заповіднику "Глухів" підготувати обгрунтування по збереженню Поштово-телеграфної контори (будинок Миклошевського) щодо вирішення питання по балансоутримувачу будинку.

Інших пропозицій не поступало.

Постановили:

  1. Прийняти до відома доповідь Генерального директора Національного заповідника "Глухів" Мошик І. В. по збереженню історико-культурної спадщини міста Глухова та роботу національного заповідника "Глухів"
  1. Національному заповіднику "Глухів" підготувати обгрунтування по збереженню Київської брами Глухівських міських укріплень щодо неможливості проїзду через браму важкого грузового транспорту та побудови об'їздної дороги.
  1. Національному заповіднику "Глухів" підготувати обгрунтування по збереженню Поштово-телеграфної контори (будинок Миклошевського) щодо вирішення питання по балансоутримувачу будинку

Голосували:   За  -   9, Проти  - 0  ,    Утримались  -0

Рішення прийнято одноголосно

Голова Громадської ради                                       Троценко В. А.

Секретар                                                                    Фетищенко Л. В.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області