ДОТРИМУЄМОСЬ КАСОВОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Майже кожен підприємець проводить операції з готівкою, коли отримує її за продані товари, надані послуги, виплачує заробітну плату працівникам або видає готівку під звіт тощо. При здійсненні господарської діяльності для готівкових розрахунків існують певні правила. З низки таких правил складається касова дисципліна, яка регулює поводження підприємця з готівковими операціями. Зокрема, з дотримання термінів здачі та оприбуткування готівки.
Глухівська ДПІ нагадує платникам податків, що обов'язок ФОП використовувати РРО та ПРРО при здійсненні розрахункових операцій вступив у дію ще 01.01.2022 року. Проте під час воєнного стану застосування штрафних санкцій за РРО-порушення було скасовано, окрім штрафів за порушення щодо реалізації підакцизної продукції.
Попри дію воєнного стану, необхідність застосування РРО (ПРРО) не скасували. Так, якщо відповідно до вимог закону, підприємці зобов'язані використовувати РРО (ПРРО), то такий обов'язок діє і в умовах воєнного стану.
Вкотре закликаємо тих суб'єктів господарювання, які на сьогодні продовжують зволікати з впровадження РРО/ПРРО та не здійснюють їх реєстрацію в контролюючому органі – будьте свідомими дотримуйтесь касової дисципліни та виконання норм законодавства України. Споживач має право отримати чек за проданий товар чи надану послугу. Не допускайте порушень прав покупців!

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області