Зміни до порядку заповнення платіжних документів на сплату податків, зборів, платежів та єдиного внеску

Глухівська ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області повідомляє, що з 1 квітня 2023 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 22.03.2023 № 148 «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28.03.2023 за № 528/39584. 
Згідно до вимог цього наказу з 1 липня 2023 року платники при сплаті податків, зборів, платежів, єдиного внеску використовують виключно структурований формат заповнення реквізиту платіжної інструкції «Призначення платежу», який включає заповнення тільки двох обов’язкових полів, а саме: «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису» (крім платників єдиного рахунку).
У полі «Код виду сплати» платник заповнює код виду сплати, визначений Переліком кодів видів сплати, які використовуються платниками, згідно з додатком 1 до цього Порядку. У разі, коли платником при сплаті податків, зборів, платежів та єдиного внеску, що адмініструється ДПС, на бюджетні/небюджетні рахунки у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції не зазначено або зазначено код виду сплати, який відсутній у додатку 1 до цього Порядку, вважається, що платник сплатив грошове зобов’язання / єдиний внесок за кодом виду сплати 101 (сплата суми податків, зборів, платежів, єдиного внеску).
У полі «Додаткова інформація запису» платник заповнює інформацію щодо переказу коштів у довільній формі. Суб’єкти господарювання, які проводять господарську діяльність на підставі ліцензії та/або спеціального дозволу, зазначають інформацію щодо звітного (податкового) періоду, за який сплачується податкове зобов’язання, та дозвільного документа (вид дозвільного документа, номер, дата).
До 1 липня 2023 року для платників запроваджено перехідний період, який надає можливість при сплаті податків, зборів, платежів, єдиного внеску використовувати старий формат заповнення реквізиту «Призначення платежу», затверджений наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666.
Ознайомитися з наказом можна на субсайті Головного управління ДПС у Сумській області вебпорталу ДПС України в рубриці «Новини» за посиланням: sumy.tax.gov.ua.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області