Хто не подає одноразову (спеціальну) добровільну декларацію?

Глухівська ДПІ ГУ ДПС у Сумській області  області повідомляє. Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.
Декларантами не можуть бути:
- особи, які станом на дату початку періоду одноразового добровільного декларування є малолітніми/неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) та/або держави, або є особами, дієздатність яких обмежена і над такими особами встановлена опіка/піклування;
- подавали або мають подавати декларації відповідно до законів, що визначають чи визначали правові та організаційні засади у сфері запобігання корупції (крім тих, які претендували або претендують на зайняття посад, перебування на яких вимагає чи вимагало від особи подання відповідної декларації, та не були призначені або обрані на відповідні посади);
- особи, по відношенню до яких з боку України застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до Закону України «Про санкції».
З 1 вересня громадяни України матимуть право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Положення цього Закону, які регулюють процедуру одноразового (спеціального) добровільного декларування, набрали чинності з 21 липня 2021 року.
Долучайтесь до інформаційних ресурсів ДПС України:
Офіціний вебпортал Державної податкової служби України: https://tax.gov.ua/
Faceboook ДПС України: www.facebook.com/TaxUkraine
Faceboook ДПС у Сумській  області: www.facebook.com/tax.sumy/
Telegram ДПС України: https://t.me/tax_gov_ua

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області