З 1 березня — нові декларація з ПДВ та податкова накладна

Глухівська ДПІ Головного управління  ДПС у Сумській області  повідомляє, що з 01 березня 2021 року діють оновлені форми податкової декларації з податку на додану  вартість (далі – декларація з ПДВ), затверджені  наказом  Міністерства   фінансів  України  від 27 листопада 2020 року № 729 із змінами, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 01 березня 2021 року № 131.
Так, у новій редакції, зокрема, викладено форми:
податкової декларації з податку на додану вартість;
уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок;
розрахунку податкових зобов'язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України;
податкової накладної.
Також внесено зміни до Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість та Порядку заповнення податкової накладної.
Вперше декларації з ПДВ за оновленою формою подаються починаючи зі звітності за березень 2021 року (граничний термін подання – 20 квітня 2021 року).
Уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок за оновленою формою подається починаючи з 01 квітня 2021 року.
Звертаємо увагу, що нові форми податкової звітності з ПДВ та податкової накладної, містять рядки та графи, призначені для відображення інформації щодо здійснюваних платниками податку операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції, що підлягають оподаткуванню ПДВ за ставкою у розмірі 14 відсотків. 

 

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області