ПРО ЯЛИНКИ

Невпинно наближається період новорічно-різдвяних свят. Не зважаючи на обставини, багато хто захоче прикрасити свою оселю новорічним деревом. І щоб там не говорили прихильники штучних ялинок, жива ялинка має значну перевагу. Хвойне дерево можна придбати у лісгоспах та фермерських господарствах. Але дехто вирішує зекономити та власноруч зрубати, або купити символ свята з рук, в людей, що незаконно їх також зрубали у лісі чи посадці, чим завдали значних збитків лісовому господарству держави.
Яке покарання чекає на тих, хто принесе додому незаконно вирубану ялинку?
Адміністративна відповідальність настає за незаконну порубку і пошкодження дерев або чагарників, за їх перевезення, зберігання, знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення, всі ці діяння тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 30 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Тобто, за кожне незаконно вирубане або пошкоджене до ступеня припинення росту дерево на порушників чекають штрафи: на фізичних осіб – від 510 до 1020 грн., на посадових осіб – від 2550 до 5100 грн.
Тож, при купівлі новорічних дерев у місцях продажу, необхідно слідкувати за тим, аби дерево було промарковане спеціальним уніфікованим засобом: самоклейною етикеткою зі штрих-кодом або ж пластмасовою биркою-стяжкою.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області