ЗВІТ ПРО РОБОТУ СТАРОСТИ СЕМЕНІВСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ ГЛУХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗА 2022 РІК

Відповідно до статті 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про старосту Глухівської міської ради, затвердженого рішенням Глухівської міської ради від 27.01.2021 № 101 «Про затвердження Положення про старосту Глухівської міської ради», плану роботи Глухівської міської ради восьмого скликання на 2023 рік, керуючись статтею 25, частиною першою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  міська  рада ВИРІШИЛА:                        
  1. Звіт про роботу старости Семенівського старостинського округу Глухівської міської ради за 2022 рік взяти до відома (додається).
  2. Відділу з питань інформаційної та правоохоронної діяльності апарату Глухівської міської ради та виконавчого комітету (начальник – Дєдіщева І.М.) оприлюднити звіт старости на офіційному веб-сайті Глухівської міської ради.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на  першого заступника міського  голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Ткаченка О.О. та постійну комісію міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізичного виховання та спорту, соціальної політики, законності, правопорядку, протидії корупції, регламенту та депутатської етики (голова комісії Терещенко І.І.). 
Додаток
до рішення міської ради
_________   №______
Звіт про роботу старости Семенівського
старостинського округу Глухівської міської ради за 2022 рік
Відповідно до статті 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 6 розділу 2 Положення про старосту Глухівської міської ради, староста не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед Глухівською міською радою.
         Я, Кебець Надія Іванівна, староста Семенівського старостинського округу Глухівської міської ради в своїй роботі керуюсь Конституцію України, Законом України  «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту Глухівської міської ради та іншими нормативно - правовими актами. Виконую доручення Глухівської міської ради та її виконавчого комітету, міського голови, здійснюю надання інформації та виконую інші обов’язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень. Також є членом виконавчого комітету Глухівської міської ради, де представляю інтереси жителів Семенівського старостинського округу.
До складу Семенівського старостинського округу Глухівської міської ради входять села: Некрасове, Семенівка, Калюжне, Іонине та Кравченкове.
Станом на 01.08.2023 року у селі Семенівка зареєстровано 264 особи, у селі Некрасове – 715 осіб, у селі Калюжне – 99 осіб, у селі Іонине – 42 особи та у селі Кравченкове – 16 осіб. Всього зареєстровано  - 1136 осіб, а саме: діти до 18 років – 155 осіб, працездатне населення – 610 осіб та пенсіонери - 371 особа.
         За період з січня 2022 року по грудень місяць на території народилось двоє дітей, а померло -  38 громадян.
         Територія  старостинського округу займає 6482 га, з них 4419 га -сільськогосподарські угіддя.  Під водними об’єктами – 321 га, заліснені – 654,4 га, для ведення ОСГ – 428,77 га, для будівництва і обслуговування житлового будинку - 48,77 га. Земельні паї громадян знаходяться в обробітку ТОВ «Глухів-Агроінвест», ТОВ «Еліфібр», ТОВ «Добробут»,  фермерського господарства «Фортуна Де», ТОВ «Агро-Стелла».    Орендна плата за ріллю сплачується своєчасно в розмірі 12% від нормативної грошової оцінки. Усі розрахунки з власниками паїв проводяться вчасно та в повному обсязі.
Зайнятість населення.
         У сільському господарстві працюють - 26 осіб, у лісовому господарстві - 3 особи, в органах місцевого самоврядування - 4 особи,  в закладах освіти - 35  осіб, у закладах охорони здоров’я – 4 особи, в закладах культури -  6  осіб, у сфері торгівлі – 9 осіб, у соціальній сфері – 6 осіб, проходять службу в лавах Збройних сил України та Нацгвардії -  39 осіб, підприємницькою діяльністю займається - 11 осіб, працюють за межами округу -    65 осіб.
Місцеве самоврядування.
         У старостинському окрузі здійснюється погосподарський облік, в межах наданих повноважень, де видаються довідки, довіреності, оформлюються заповіти, посвідчуються копії документів та інші нотаріальні дії.
         За 2022 рік видано 945 довідок ( про склад сім'ї, про наявність земельних ділянок,  довідки до нотаріальної контори для прийняття спадщини, характеристики з місця проживання, довідки в центр зайнятості та інші). Вчинено  53  нотаріальні дії.
           На 1 січня 2023 року було зроблено подвірний обхід шляхом погосподарського обліку худоби, птиці, техніки, землі та житлового фонду в приватному секторі. За 2022 рік зареєстровано і опрацьовано 147 листів вхідної кореспонденції, надано  111 листів узагальненої інформації різним відділам Глухівської міської ради.
          На особистому прийомі було  45 громадян з різного роду питань. Всі звернення не залишаються без уваги, стараємось вирішити усі питання або допомогти жителям у їх вирішенні.
Від початку воєнних дій старостат забезпечує доставку та видачу гуманітарної допомоги жителям села. На кожен двір, а це 440 сімей, було видано продуктовий набір від фонду World Central Kitchen вагою до 10 кг. Також видавались продуктові набори тривалого зберігання з продуктового резерву.
Гуманітарна допомога надавалась внутрішньо переміщеним особам, малозабезпеченим сім'ям, одиноким матерям, багатодітним сім'ям, малозабезпеченим сім'ям, особам з інвалідністю, учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, учасникам бойових дій на території інших держав, військовослужбовцям, безробітним, дітям до 17 років та пенсіонерам.
      Завезені дрова за державною програмою всім домогосподарствам, які користуються виключно пічним опаленням (176 домогосподарств).
Соціальний захист.
           На території старостату працюють шість соціальних робітників, які обслуговують 56 одиноких непрацездатних громадян, надаючи їм різного роду допомогу.
          У селі Семенівці та селі Некрасовому  працює пересувне відділення поштового зв’язку, працівники яких доставляють нашим жителям пенсію, кореспонденцію, продукти та приймають різного роду платежі.  
          У старостинському окрузі працює віддалене робоче місце ЦНАПу в с. Некрасове,  в якому надається всебічна допомога громадянам старостату по оформленню субсидій, різного виду допомог, взяття на облік ВПО, оформлення компенсацій на безоплатне розміщення ВПО  та інше.
        За 2022 рік :
оформлено субсидій – 88
різного виду допомог –73
взяття на обік  та надання допомоги на проживання ВПО – 34
оформлено компенсацій на безоплатне розміщення ВПО – 5
видача довідок різного роду – 545  та багато іншого.    
Освіта.
        На території старостинського округу функціонує Некрасівський НВК, в якому навчається 83 учні та виховується 11 діток. Підвоз дітей з сіл Семенівка, Калюжне, Іонине здійснює шкільний автобус. Перед початком навчального року в школі зроблено косметичний ремонт, відремонтовано спортивну залу, зроблено поточний ремонт котельні, збудовано навіс для дров, відремонтовано дах майстерні, завезено 340 куб.м. дров.                                                                                              Для виконання цих робіт кошти виділялись з бюджету громади. 
Охорона здоров’я.
         На території старостату працюють фельдшерсько – акушерський пункт в селі Некрасове та фельдшерський пункт в селі Семенівка. Медичні послуги нашими працівниками надаються вчасно і якісно як в медичному закладі, так і за викликами хворих у них вдома. Обидва медичні заклади забезпечені необхідними медикаментами для надання невідкладної допомоги, а ось для аптечного продажу  ліків не отримують.
      Населення старостату постійно охоплено виїздом мобільної медичної бригади. Це гарне і дієве підсилення Центру первинної медико – санітарної допомоги громади від Товариства Червоного Хреста. Хворі оглядались як в приміщенні фельдшерських пунктів, так і за виїздом на дім. 
       У липні 2022 року власними силами було відремонтовано ганок  будівлі Некрасівського ФАПу.  На опалювальний період було завезено  13 куб.м. дров.
Культура.
          На території старостинського округу функціонують три заклади культури:
Некрасівський сільський будинок культури, Семенівський сільський клуб та Калюжанський об'єкт дозвіллєвої роботи - філії КЗ «Центр культури» Глухівської міської ради.
        Протягом 2022 року проходили заходи до всіх державних свят, частина із яких була офлайн, а інша – в онлайн форматі. Виступи фольклорного аматорського народного колективу «Червона калина» не залишають рівнодушними нікого, хто хоч раз чув пісні у їхньому виконанні.
      Особливу увагу працівники приділяють дітям, проводять багато різних заходів для дітей, щоб приглушити страхіття війни, про які діти чують на кожному кроці.
      У всіх закладах культури є більярдні та тенісні столи, настільні ігри, працює в бібліотеці бібліоміст, тож діти мають змогу прийти і відволіктись від думок та переживань, пов’язаних з війною.
        У 2022 році у  всі клубні заклади  на опалювальний період було завезено 20 куб.м. дров.
Торгівля.
На території старостинського округу працюють п’ять закладів торгівлі:
у с. Некрасове – 2 магазини,  ФОП Дем'яненко С. та ФОП Сєдов Ю;
у с.Семенівка – 1 магазин, ФОП Шкурко Ю.;
у с.Калюжному – 1 магазин, ФОП Дегтяр І. та ларьок ФОП Пісачова Л..
         У магазинах завжди є в наявності усі товари першої необхідності як продукти, так і господарчі товари.
Житлово – комунальне господарство.
       У селах Некрасове та Семенівка є централізоване водопостачання, послуги з якого надає КП «Баницьке». Своєчасно проводяться роботи по ремонту аварійних ділянок. Старостат надає всебічну допомогу у проведенні швидкого ремонту прориву водогону, а саме - завдяки безкорисній допомозі ТОВ «Глухів-Агроінвест». За звітній рік у селі Некрасове було замінено 300 м. чугунної труби на поліетилен.
         Усі вулиці населених пунктів обладнані вуличним освітленням. В селах Некрасове, Семенівка та Каюжне працює швидкісний провідний інтернет.                           
Благоустрій.
         Упродовж року проводились роботи з благоустрою населених пунктів. Взимку завжди вчасно чистили дороги від снігу ТОВ «Автодор», ТОВ «Глухів-Агроінвест», фермерське господарство «Фортуна Де», а влітку ТОВ «Глухів- Агроінвест» проводило грейдуання доріг в с.Некрасове та до дач на хутір в с.Іонине .                                       
      До великодніх свят було проведено ремонт огорожі кладовища, стадіону, огорожу біля Некрасівського будинку культури, міст та штахетник в с. Семенівка та кладовище в с. Калюжне.
     До Дня пам'яті та примирення разом з працівниками культури пофарбували меморіал та пам’ятник загиблим воїнам в роки Другої світової  війни в с. Некрасове та пам’ятники в селах Семенівка та Калюжне.
За участі активної молоді села Некрасове було викошене футбольне поле та узбіччя біля дамби та змайстрували 30 метрів штахетнику для дитячого майданчика.
 Два рази село Некрасове настигало стихійне лихо – буран, який наніс шкоду домоволодінням наших жителів. Було обстежено чотири домогосподарства, прийняті заяви на допомогу. Разом з жителями вул. Шевченка та Вишнева в с. Некрасове було відремонтовано дві вуличні колонки, які можуть знадобитись в разі надзвичайної ситуації, хоча на цих вулицях є централізоване водопостачання. Придбано та встановлено димар на адмінбудівлю старостату.
Влітку колективом старостату займались самозаготівлею дров для опалення адмінбудівлі, заготовили 20 м3 дров твердої породи, яких вистачило на опалювальний період.
Сільське господарство.
      Однією з провідних галузей в селі є сільське господарство. Селяни утримують в своїх підсобних господарствах  54   корови,  142   поросят,  18        коней,   26 кіз та овець, 3000 голів птиці, 337 бджолосімей. В господарствах  у жителів сіл є комбайни, трактори, мотоблоки, саджалки, копалки та інша сільськогосподарська техніка, бо до війни жителі наших сіл засівали великі площі картоплею. Основні доходи наших жителів, які не мають постійного місця  роботи,  складаються від продажу картоплі, зерна, птиці,  молока, меду та інших овочів та ягід з присадибної ділянки. 

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області