Можливість отримання соціальних послуг для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю з числа ВПО

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №248 від 21 березня 2023 року «Деякі питання реалізації експериментального проекту з надання в закладах охорони здоров’я, які належать до сфери управління Міністерства соціальної політики окремих соціальних послуг деяким категоріям осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, Спеціалізований Миргородський санаторій «Слава» та Спеціалізований Трускавецький санаторій «Батьківщина» є учасниками експериментального проекту, який проводить надання соціальних послуг.
Для отримання соціальних послуг, особа, яка їх потребує (це особи похилого віку та особи з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися з зони бойових дій або тимчасово окупованих територій), повинна звернутись до органу соціального захисту населення за своїм задекларованим/зареєстрованим місцем проживання та подати заяву про надання соціальної послуги та необхідні документи для її отримання.
Умовою надання соціальних послуг є наявність довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.
Погодження про надання соціальних послуг учасниками проекту здійснює Нацсоцслужба.
Для надання соціальної послуги догляду стаціонарного орган соціального захисту населення здійснює комплексне визначення ступеня індивідуальних потреб особи за показниками. Комплексне визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг, здійснюється фахівцями органу соціального захисту населення разом із лікарем закладу охорони здоров’я, фахівцем надавача соціальних послуг із залученням особи. За результатами комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг, органом соціального захисту населення готується висновок. Особа, якій установлено IV чи V групу рухової активності за результатами комплексного визначення ступеня її індивідуальних потреб, потребує надання соціальної послуги догляду стаціонарного.
Особи похилого віку та особи з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах після опрацювання всіх документів отримують право на поселення в заклад.
Притулок та підтримане проживання надається не більше як на шість місяців.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області