Діти пільгових категорій Глухівської територіальної громади цього літа мають МОЖЛИВІСТЬ ВІДПОЧИТИ в західних регіонах України

⯑ Відповідно до розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації від 26.06.2023 № 274-ОД «Про затвердження обласної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2023 рік» безоплатними путівками на оздоровлення та відпочинок забезпечуються:
- діти-сироти;
- діти, позбавлені батьківського піклування;
- діти, взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах;
- діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції;
- діти, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення;
- діти з інвалідністю, здатними до самообслуговування (за відсутності медичних протипоказань);
- діти із багатодітних сімей, батьки яких мають 5 та більше дітей;
- діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи.
⯑⯑⯑ В Україні запущено експериментальний проект для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, – «Монетизація дитячого оздоровлення за принципом «гроші ходять за дитиною».
Держава напряму виплачуватиме родинам кошти, а батьки зможуть самостійно обрати заклад і придбати путівку для дитини.
Цьогоріч отримати кошти на придбання путівки має право один з батьків (особа, яка його/її замінює) дитини, що виховується в МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНІЙ СІМ'Ї та належить до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї.
При цьому, місце проживання такої дитини має бути задекларовано/зареєстровано на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.
Самостійно перевірити, чи ваша родина є в переліку отримувачів коштів на оздоровлення дитини, можна за посиланням http://e-ozdorovlennya.ioc.gov.ua/mop/e-health
Батькам дітей, які є в цьому переліку, необхідно відкрити картку в АТ КБ «ПриватБанк» із спеціальним режимом використання, на яку буде зараховано 14 165 грн на кожну дитину.
Обрати та забронювати путівку до закладу оздоровлення та відпочинку також можна за цим посиланням http://e-ozdorovlennya.ioc.gov.ua/mop/e-health .
☑ Шановні батьки! Консультації з питань оздоровлення та відпочинку дітей можна отримати в управлінні соціального захисту населення за адресою: м.Глухів, вул.Курлуку1/3, кабінет №9 та за телефоном (05444)7-03-63, 3-10-29.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області