На прикордонні покращиться телевізійний сигнал за рахунок загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7.

☝ Запуск MX-7 – важливий крок у протистоянні російській пропаганді. Мережа працюватиме у метровому діапазоні, захищеному від перепланування, і покриватиме мовленням понад 90% території України. В тому числі – частину районів тимчасово окупованих територій, а також населені пункти, розташовані на кордонах із рф та білоруссю.
Це стосується, зокрема, і населених пунктів нашої громади, де зараз можуть транслюватися російські телеканали з потужних ворожих передавальних станцій.
Територія покриття МХ-7 більша за рахунок метрового діапазону та більшої потужності передавачів.
Національна рада вже оголосила конкурс на мовлення в багатоканальній електронній комунікаційній мережі МХ-7.
Ця цифрова мережа містить 158 передавальних станцій, в тому числі встановлених на Сумщині у м. Суми, Білопіллі, Тростянці, Шостці.
До неї входять 12 телевізійних програм. Сигнал надаватиметься у відкритому (некодованому) вигляді. Весь пакет телеканалів буде безкоштовним для глядачів.
Для приймання телепрограм МХ-7 необхідно мати:
⯑️телевізор із вбудованим DVB-T2 тюнером або телевізор та сет-топ-бокс DVB-T2 (зовнішній тюнер);
⯑️зовнішню антену метрового діапазону або універсальну (для дециметрового і метрового діапазонів) чи кімнатну, якщо відстань до передавальної станції незначна; якщо залишилась «стара антена» для приймання аналогового мовлення, вона буде здатна приймати сигнал МХ-7 (при підключенні до телевізора із вбудованим або зовнішнім тюнером DVB-T2).
⯑ У разі потреби представники Сумського обласного контактного центру зможуть професійно надати роз’яснення жителям області щодо налаштування тюнерів для прийому сигналу МХ-7.
«Гаряча лінія» Сумській обласній державній адміністрації працює БЕЗКОШТОВНО з 8:00 до 18:00 без вихідних:
0-800-301-501, 66-33-77.
Також на період дії воєнного стану функціонують додаткові номери телефонів: 066 823 08 37, 066 823 07 45, 066 823 07 49, 0542 77-67-25 (діятиме під час можливого блекауту).

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області