Шановні жителі Глухівської громади і наші гості!

⯑⯑⯑⯑⯑⯑ 28 липня – День Української Державності. Це нове свято, cуть якого надзвичайно важлива: на противагу кремлівській пропаганді показати, що український народ має вікову історію власного державотворення і дуже добре пам’ятає про це.
362270948 743509097785686 5731530455614469254 n
Настільки добре, що коли сусідня держава розпочала воєнну агресію під гаслом «освобожденія», волелюбні українці здивували увесь світ своїм спротивом. Російські маніпуляції про єдиний братній народ виявились застарілим наративом окупантів. Кремль розбив його своїми ж ракетами.
Росія продовжує зомбувати своїх громадян фейками про те, що України як держави ніколи не існувало, щоб хоч якось виправдати кривавий геноцид українського народу. А ми натомість боремось на усіх фронтах, як робили це століттями наші пращури.
Ще тисячу років тому Київська Русь обрала європейський шлях розвитку. День Державності відзначається того ж дня, коли українські християнські церкви вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Руси-України як основного цивілізаційного вибору.
Багато разів ми потрапляли у жорна історичних перерозподілів між різними імперіями, але зуміли зберегти національну єдність і прагнення мати свою державу. Кілька разів Україна здобувала суверенітет і втрачала його через внутрішню слабкість і зовнішню агресію.
Дорогою ціною ми відвойовуємо сьогодні незалежність, вірні сини і доньки України кладуть своє життя. Будьмо гідними їхньої пам’яті! Підтримуймо один одного, допомагаймо армії, будьмо єдиними – і наша Україна вистоїть, переможе.
Слава Україні!
Слава усім поколінням ГЕРОЇВ, хто вірив в Україну, здобував волю і розвивав нашу державу.
 
З повагою міський голова Надія ВАЙЛО

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області