29 червня - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СЕРЦЯ

Протягом життя (70-80 років) людське серце здатне заповнити близько 3500 стандартних залізничних цистерн. За 70 років життя серце людини скорочується більше 2 500 000 000 разів. З кожним скороченням серце виштовхує в артерії 70-80 мл крові. Приблизно 12 ударів досить, щоб заповнити, наприклад, стандартний літровий пакет. Ці цифри вірні в стані спокою. Наше серце дуже працьовите, а дублерів у серця немає!
heart
За ініціативи Всесвітньої федерації (WHF) серця та при підтримці Всесвітньої організації охорони здоров’я (WHO) 29 вересня кожного року відзначається Всесвітній день серця. (WORLD HEART DAY).
Серце - єдиний орган, який можна чути та відчувати. Це перша та остання ознака життя. Це те що об’єднує всіх людей на планеті.
Мета Дня серця - привернути увагу людей до серцево-судинних захворювань та взагалі проблемам зі здоров’ям. Цей день присвячено підвищенню обізнаності про захворювання серця, різних профілактичних заходів і змін способу життя
Серцево-судинні захворювання, включаючи хвороби серця та інсульт, є провідною причиною смерті у світі, яка забирає біля 18 мільйонів життів щороку. Це більше, ніж людей, які помирають від ВІЛ, малярії та раку
Є 3 «кити» профілактики серцево-судинних захворювань:
• Правильний раціон харчування. Для підтримки здоров’я серцево-судинної системи величезне значення має збалансований раціон, що включає велику кількість фруктів і овочів, страви з цільного зерна, нежирне м’ясо, рибу і бобові з обмеженим споживанням солі, цукру і жиру.
• Регулярна фізична активність. Для підтримки здорового стану серцево-судинної системи необхідна регулярна фізична активність, мінімум протягом півгодини щодня; фізична активність протягом однієї години кілька разів на тиждень сприяє підтримці здорової ваги.
• Утримання від вживання тютюну. Тютюн дуже шкідливий для здоров’я в будь-якого різновиду: сигарет, сигар, трубок або жувального та ін. Пасивне куріння також небезпечно. Ризик розвитку інфаркту або інсульту починає знижуватися відразу ж після припинення вживання тютюнових виробів, а через рік може знизитися на 50%.
Крім того, регулярно перевіряйте артеріальний тиск, рівень холестерину та глюкози.
Зробіть свій будинок місцем, де доступна здорова їжа, де не допускається вживання тютюну і де заохочується фізична активність, щоб зменшити ризик розвитку хвороб серця та інсульту. У Ваших силах створити в будинку умови для здорового способу життя!
ЗБЕРІГАЙТЕ СВОЄ СЕРЦЕ ЗДОРОВИМ І ДОПОМАГАЙТЕ ІНШИМ РОБИТИ ТЕ Ж САМЕ!

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області