ЗВІТ ПРО РОБОТУ СТАРОСТИ ПОЛОШКІВСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ

Про звіт про роботу старости Полошківського старостинського округу Глухівської міської ради за 2022 рік
Відповідно до статті 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про старосту Глухівської міської ради, затвердженого рішенням Глухівської міської ради від 27.01.2021 № 101 «Про затвердження Положення про старосту Глухівської міської ради», плану роботи Глухівської міської ради восьмого скликання на 2023 рік, керуючись статтею 25, частиною першою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  міська  рада ВИРІШИЛА:                        
  1. Звіт про роботу старости Полошківського старостинського округу Глухівської міської ради за 2022 рік взяти до відома (додається).
  2. Відділу з питань інформаційної та правоохоронної діяльності апарату Глухівської міської ради та виконавчого комітету (начальник – Дєдіщева І.М.) оприлюднити звіт старости на офіційному веб-сайті Глухівської міської ради.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на  першого заступника міського  голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Ткаченка О.О. та постійну комісію міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізичної виховання і спорту, соціальної політики, законності, правопорядку, протидії корупції, регламенту та депутатської етики (голова комісії Терещенко І.І.). 
Додаток
до рішення міської ради
23.06.2023  № 658
Звіт про роботу старости Полошківського
старостинського округу Глухівської міської ради за 2022 рік
Відповідно до статті 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 6 розділу 2 Положення про старосту Глухівської міської ради, староста не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед Глухівською міською радою.
Полошківський старостинський округ Глухівської міської ради складається з одного населеного пункту – село Полошки. Загальна кількість зареєстрованого населення станом на 15.06.2023 року складає 942 особи, 187 осіб із них не проживають на території населеного пункту, 62 особи фактично проживають, але не зареєстровані.
За 2022 рік народилось 5 осіб, померло 16, прибуло 2 особи та вибуло – 4.
На території села проживає 66 осіб з інвалідністю, які протягом року були забезпечені гуманітарною допомогою. Працездатного населення нараховується 503 особи. Основна зайнятість населення - це сільське господарство. Деякі сім’ї проживають лише за рахунок підсобного господарства.
У соціальній сфері працююче населення зайнято в Полошківському НВК:ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ступенів Глухівської міської ради Сумської області - 34 особи, Полошківський ФАП - 3 особи, Полошківський будинок культури – філія КЗ «Центр культури» Глухівської міської ради - 3 особи, Полошківська бібліотека філія КУ «Глухівська публічна бібліотека»  - 1 особа, комунальне підприємство - 4 особи, у старостаті 3 особи, працівники торгівлі - 4 особи, соціальні працівники - 3 особи, в лісовому господарстві – 3 особи, ТОВ «Велетень» - 42 особи, працюють в інших аграрних підприємствах - 5 осіб. Фізичних осіб підприємців, які здійснюють свою діяльність на території села – 2 особи.
На сьогоднішній день 12 осіб зареєстровані в службі зайнятості як безробітні.
Значна частина населення працездатного віку, на жаль, виїжджає на заробітки за кордон. У даний час за період воєнного стану виїхали за кордон понад 30 осіб. Проходять службу ЗСУ по контракту та мобілізовані - 51 особа.
Земля
Загальна площа земель складає - 3841,9 га. У межах населеного пункту - 382,5 га, з них під водним дзеркалом - 56,4 га, сільськогосподарські землі - 225,9 га, ліси - 16,0 га, забудовані землі - 84,2 га. За межами населеного пункту - 3459,4 га, з них 2006,12 га - це земельні частки (паї) громадян, які здані в оренду ТОВ «Велетень».
Місцеве самоврядування
Я, Авраменко Андрій Анатолійович, як член виконавчого комітету Глухівської міської ради, беру участь у засіданнях виконавчого комітету міської ради, де представляю інтереси жителів старостинського округу. Виконую доручення Глухівської міської ради, міського голови та виконавчого комітету Глухівської міської ради. Інформую про виконання доручень, здійснюю прийом громадян. Здійснюється моніторинг за дотриманням на підвідомчій території старостинського округу громадського порядку, станом виконання прийнятих рішень Глухівської міської ради Сумської області, правил благоустрою населеного пункту.
У межах наданих повноважень у 2022 р. було видано 1412 довідок, посвідчено 56 нотаріальних дій, посвідчувалися копії документів, оформлялися заповіти, документи для призначення  субсидії на тверде паливо-31 звернень, на природний газ - 22 звернень. Протягом року зареєстровано 50 звернень (допомога одиноким матерям - 9 звернень, малозабезпеченим сім`ям - 16 звернення, компенсація фізичним особам, які здійснюють соціальні послуги - 14 звернень, соціальна допомога непрацюючим особам - 4 звернення, допомога по вагітності та пологам - 5, обласна допомога учасникам АТО - 3, оформлення пільги учасникам АТО - 3, допомога при народженні дитини- 5).
Постійно ведеться контроль за сплатою власниками земельних ділянок та землекористувачами сплати  земельного податку, складаємо списки землекористувачів та землевласників. Займаємося рознесенням податкових повідомлень про сплату земельного податку з фізичних осіб. Частково проведена робота по інвентаризації земель.
Ведеться в старостинському окрузі військовий облік, складання списків громадян, які підлягають приписці до призовних дільниць, вручення повістки на медичну комісію.
Станом на 1 січня 2023 року був проведений подвірний обхід шляхом погосподарського обліку худоби, птиці, техніки, землі та житлового фонду в приватному секторі, також узагальнили інформацію про житловий фонд на території старостинського округу. На території села населення утримує велику рогату худобу - 144 голови, з них корів - 141 голів, коні - 14 голів, також утримуються свині та кози.
За 2022 рік зареєстровано і опрацьовано 169 листів вхідної кореспонденції, надано 126 листів узагальненої інформації  відділам Глухівської міської ради та іншим установам.
У 2022 році зроблено власними зусиллями поточний ремонт  адмінбудівлі старостату, де було пофарбовано вікна та фасад приміщення, а також було збудовано дровник. Протягом 2023 року плануємо ремонт в приміщенні адмінбудівлі старостату.
Обслуговування населення
Задовольняючи потреби населення в продовольчих та промислових товарах, на території старостинського округу працюють 3 торгівельні магазини:                                ФОП Мілютіна Т.Г.,  ФОП Лук`яненко С.В., та ФОП Кисіль В.Д.,  який здійснює виїзну торгівлю по населеному пункту. У торгових точках представлений широкий вибір продовольчої групи товарів згідно з рекомендованим мінімальним переліком товарів першої необхідності.
Освіта
На території села функціонує Полошківський НВК : ДНЗ - ЗОШ І-ІІІ ступенів Глухівської міської ради Сумської області, в школі навчаються 49 учнів, в дитячому садку виховується 13 дітей. Навчальний заклад відповідає освітнім потребам населення. В освітньому процесі задіяні 19 вчителів та 15 осіб обслуговуючого персоналу.
За рахунок бюджетних коштів у 2022 році  виконано поточні ремонти приміщень закладу освіти, придбано новорічні подарунки.
Охорона здоров’я
Жителів села  обслуговує Полошківський ФАП. На даний час ФАП укомплектований медичним персоналом, який надає первинну медичну допомогу населенню.
У фельдшерському пункті  працює аптека, де можна придбати необхідні ліки, але в недостатній       кількості. Планується також перехід з газового опалення на тверде опалення.
Культура
Культурно-масову роботу, направлену на виконання якісного задоволення потреб громадян в аматорській, мистецькій творчості, організації відпочинку і дозвілля населення здійснюють Полошківський будинок культури – філія КЗ «Центр культури» Глухівської міської ради  та Полошківська бібліотека – філія КУ «Глухівська публічна бібліоткека» Глухівської міської ради. Протягом року були організовані культурно-масові заходи згідно з планом роботи закладів культури.
Полошківський будинок культури – філія КЗ «Центр культури» Глухівської міської ради  потребує ремонту та утеплення фасаду, заміни вікон та дверей.    
Будинок культури знаходиться на території Скоропадського парку 4,0 га, який теж потребує покращення території, зелених насаджень, реконструкції огорожі парку та оновлення асфальтного покриття.
Утримуються в належному стані парк біля сільського Будинку культури та всі спортивні споруди, що знаходяться на території села.
 
Житлово-комунальне господарство
На території старостату питанням безперебійного водопостачання займається КП « Полошківське» Глухівської міської ради, яке забезпечує водою населення с.Полошки. КП «Полошківське» обслуговує 320 домогосподарств. Водозабезпечення здійснюється 5 артсвердловинами.
Щоквартально проводиться аналіз води.
Благоустрій
Ведеться робота, щодо благоустрою території населеного пункту: були ліквідовані несанкціоновані сміттєзвалища, вирубані чагарники. Наведено лад у парку, біля будинку культури та біля озер.
На одному з кладовищ було пофарбовано металеву огорожу, а на другому-  встановлені металеві ворота та бетонна огорожа. Окрім цього, на всіх кладовищах проводилась розчистка чагарників та своєчасний покос трави.
Власними зусиллями було проведено косметичний ремонт на Меморіальному комплексі загиблим воїнам, а також  відремонтовано автобусні зупинки, пофарбовано та побілено центральну зупинку. Регулярно проводилась заміна електричних лампочок вуличного освітлення.
У зимовий період постійно проводиться очищення доріг від снігу, а в літній період проводиться ямковий ремонт, висипка доріг боєм та підгортання сміттєзвалищ.
Проблемним питанням старостинського округу є ремонт доріг.
 
Соціальний захист населення
На території Полошківського старостинського округу Глухівської міської ради проживає населення пільгових категорій: учасники бойових дій –14 осіб.; учасники Другої світової війни - 2 особи,   постраждалі від аварії на ЧАЕС  - 5 осіб, воїни-інтернаціоналісти - 2 особи, учасники бойових дій на території інших держав - 2 особи, матерів-героїнь, які отримали посвідчення – 9 осіб, багатодітні сім’ї - 6 сімей, в яких виховується  20 дітей, малозабезпечених сімей - 7, одиноких матерів - 4.
На обслуговуванні в КУ «Центр надання соціальних послуг» Глухівської міської ради оформлені 28 осіб пенсійного віку, яких обслуговують - 3 соціальні працівники.
Ведеться облік громадян, які користуються соціальними пільгами. Періодично проводиться обстеження умов проживання одиноких громадян, ветеранів війни, осіб з інвалідністю.
Скарги та звернення від  соціально незахищених верств населення, що проживають на території старостинського округу з питань соціального захисту населення, не надходило.
Транспортне сполучення
Транспортне сполучення між містом та селом забезпечує ФОП Дмитренко О.А. у середу, п’ятницю та неділю по 3 рейси.
Найголовнішим суб`єктом діяльності є люди з усіма їхніми проблемами. Саме цій меті і спрямована робота. Як і в кожній громаді, у нас є багато невирішених питань, над якими ми продовжуємо працювати.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області