ПРОГРАМУ «РУКА ДОПОМОГИ» ПОНОВЛЕНО

Міністерство соціальної політики України перезапустило програму «Рука допомоги», яка спрямована на допомогу малозабезпеченим особам у відкритті власної справи.
Вона є безвідсотковою та складатиме до 100,5 тис.грн.
Кошти надаються у безготівковій формі і можуть використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів.
Через три роки підприємницької діяльності допомогу потрібно повернути. Але сума, що повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску. 
  • Фінансова допомога не повертається, якщо підприємцем:
  • сплачено податки, збори і ЄСВ в сумі, що перевищує суму наданої допомоги;
  • у перший рік з дати отримання допомоги працевлаштовано за направленням центру зайнятості не менше 2-х осіб із малозабезпечених сімей строком не менше, ніж на два роки.
Щоб отримати фінансову допомогу на започаткування власного бізнесу, малозабезпеченим потрібно звернутись із заявою до центру зайнятості за місцем проживання. Крім того, до центру зайнятості необхідно подати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи.
Для отримання фінансової допомоги потрібно надати до центру зайнятості рахунок та договір, укладений між учасником програми, і постачальником обладнання та матеріалів, необхідних для заснування власної справи. Оплата витрат проводиться центром зайнятості на підставі цих документів.
Детальний опис механізму надання допомоги міститься у постанові Кабінету Міністрів України № 397 від 21 квітня 2021 року «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області