ОСНОВНІ МОМЕНТИ ЖИТТЯ ГЛУХІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

⯑ На апаратній нараді під головуванням Надії ВАЙЛО коротко проаналізовано основні моменти життя Глухівської громади за минулий тиждень та дані різні доручення.
⯑ ВАЖЛИВО: очільниця громади попросила всіх присутніх на нараді керівників долучитись до роз’яснювальної роботи. Наші жителі, на жаль, ведуть себе дуже безпечно під час повітряних тривог, гуляють у центрі міста з дітками, сховища останнім часом взагалі пусті. «Ми чомусь впевнені, що запущені ракети летять не на нас. А два дні тому ракета впала в центрі Середино-Буди, там великі пошкодження. Звертаюсь до всіх жителів громади, до гостей Глухова – будь ласка, не будьте легковажними, бережіть себе і своїх рідних», - сказала Надія Вайло.
⯑ Про підсумки роботи Центру неформальної освіти на базі Глухівської публічної бібліотеки доповіла в.о.начальника відділу культури Олена НИЖНИК. Глухівська громада серед інших прикордонних громад Сумщини долучилась до цього проєкту у серпні минулого року. Відповідний меморандум був укладений з ГО «Простір рівних можливостей», фінансова підтримка здійснювалась за Програмою USAID «Зміцнення громадської довіри».
За цей часу у бібліотеці проведено 140 різних заходів, в тому числі і у селах громади. Участь у них взяли більше 460 чоловік різного віку. Партнери надали бензиновий генератор, проєктор, екран, акустичну систему, яскраві пуфи і зручні крісла на 64 тис.грн, ще на 10 тис.грн були придбані настільні ігри та матеріал для майстер-класів.
Надія Вайло подякувала партнерам проєкту і висловила впевненість, що публічна бібліотека і надалі буде просвітницьким центром, особливо затребуваним у часи онлайн-навчання та специфіки воєнного часу.
До речі, за 2022 рік у бібліотеці за кошти міського бюджету оновлено дитячий простір, замінено ще 9 вікон у сховищах, відремонтовано каналізацію.
⯑ За інформацією керівників міської лікарні, ЦПМСД та центру контролю та профілактики хвороб щодня проводяться аналізи води та радіаційного фону, робляться щеплення.
Хоч у Сумській області, вперше в Україні, зафіксували випадок зараження новим варіантом ковіду «Кракен», хворих у громаді небагато, за минулий тиждень нових - 4. У лікарні зараз лежить 9 осіб. Втім, Глухівська міська лікарня не пустує, наразі заповнені усі місця. Було поінформовано про стан важкопораненого молодого чоловіка із с.Кучерівка з мінно-вибуховими травмами – він у реанімації.
За минулий тиждень зафіксовано одразу 8 випадків, коли собаки покусали людей. За всіма тваринами встановлено нагляд.
Міський голова дала відповідні доручення.
⯑⯑ Хвилиною мовчання присутні вшанували земляків, які загинули у боях з російськими загарбниками.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області