КАЛІЮ ЙОДИД можна отримати через сімейних лікарів

⯑ Глухівський ЦПМСД інформує про надходження великої партії препарату калію йодида (вживається у разі радіаційної аварії як препарат, який нейтралізує дію радіоакивного йоду).
Безкоштовно отримати ці таблетки можна через сімейних лікарів. Отримують всі бажаючі жителі громади, вистачить (в залежності від дози) на 10-12 тисяч чоловік. Це вже друге надходження пепарату.
❗ Приймати пігулки просто зараз, "для профілактики", не можна. Препарат діє лише короткий проміжок часу і може спричинити порушення функції щитоподібної залози. А коли не дай Боже настане час реальної небезпеки – ви будете беззахисними.
Ядерні погрози президента рф путіна українці чують від початку повномасштабної війни, відкидати повністю небезпеку радіації не можна.
Нагадуємо, у разі радіаційної аварії потрібно залишатися в приміщенні або терміново до нього зайти, щільно закрити вікна, двері, вентиляційні отвори тощо. Підготувати запаси води і слідкувати за оповіщеннями офіційних джерел.
❗ Допоки немає сповіщення від офіційних органів влади про евакуацію чи йодну профілактику, приймати пігулки НЕ потрібно. Приймати йодид калію треба лише після офіційного сповіщення і лише одноразово.
Оптимальний ефект препарат має при прийомі не раніше, ніж приблизно за шість годин (щонайменше за три години) до того, як радіоактивна хмара сягне території.
Йодид калію залишається ефективним і одночасно з надходженням хмари і також протягом шести-восьми годин після.
Через 14 годин після зараження радіоактивним йодом ефективність йодної профілактики зменшується до 50%.
Через 24 години йодна профілактика неефективна й навпаки шкодить.
⯑ Які дози приймати:
◾ діти від одного місяця до трьох років — 32 мг,
◾ діти 3-12 років — 62,5 мг,
◾ підлітки 12-13 років та дорослі до 40 років — 125 мг.
Людям старше 40 років — за винятком вагітних жінок або тих, які продовжують грудне вигодовування — приймати калію йодид не потрібно: в такому віці щитоподібна залоза не накопичує радіоактивний йод, а прийом йодиду калію може призвести до порушень.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області