ЩО НОВОГО В ЗАКОНОДАВСТВІ?

☝ Як роботодавцю правильно подати оголошення про пошук працівника і не заробити штраф у 65 тис.грн? Як збільшились аліменти і куди можна витратити гроші єПідтримки?
n v z
З цими та іншими новинами у законодавсті начальник юридичного відділу Марія СТЕПАНОВА на останній апаратній нараді ознайомила керівників структурних підрозділів, комунальних підприємств та представників ЗМІ.
⯑ ДЛЯ ПІДЛІТКІВ і пенсіонерів
З 7 лютого гроші за вакцинацію зможуть отримати підлітки від 14 років.
Розширився і перелік бізнесів, які підпадають під єПідтримку. Гроші можна буде витратити на освітні курси для себе або своєї дитини, спортивні товари, канцтовари, шкільне приладдя та друкарську продукцію (в тому числі можна оформити передплату періодичних видань).
Жителі громади старше 60 років та люди з інвалідністю мають право купувати ліки.
⯑ ЩО НЕ МОЖНА ВКАЗУВАТИ В ОГОЛОШЕННЯХ ПРО РОБОТУ
З 8 січня почали діяти зміни до Закону «Про рекламу», згідно з якими роботодавця штрафуватимуть за порушення антидискримінаційної норми, якщо у своїх оголошеннях про прийом на роботу вони вказуватимуть бажану стать кандидата. Також заборонена дискримінація за віком, етнічним походження, майновим станом, за мовними або іншими ознаками.
Розмір штрафу становитиме 10 мінімальних зарплат - це 65 тисяч гривень.
⯑ ПЛАСТИКОВІ ПАКЕТИ – тільки за гроші
Набрала чинності постанова КМУ від 20 грудня 2021 р. № 1387 «Про встановлення мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети».
Документ стосується саме пластикових пакетів товщиною стінки понад 50 мікрометрів. Це великі пакети, які люди купують на касах у супермаркетах, щоб донести усе придбане додому. Або, наприклад, брендовані пакети, у які в магазинах пакують придбаний одяг чи взуття. Їх продаватимуть мінімум за 2-3 грн.
Вважається, що зменшення попиту на пакети буде запобіти засміченню довкілля.
⯑ ЗБІЛЬШЕНО РОЗМІР АЛІМЕНТІВ
Удосконалено законодавчі положення та усунуто дискримінаційні розбіжності, які виникли в статтях 181 та 272 Сімейного кодексу.
Зокрема, «Якщо місце проживання чи перебування батьків невідоме, або вони ухиляються від сплати аліментів, або не мають можливості утримувати дитину, дитині призначається тимчасова державна допомога з урахуванням матеріального стану сім’ї, у якій виховується дитина, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку».
⯑ КОНФІСКАЦІЯ І ШТРАФИ ДЛЯ «ЄВРОБЛЯХ»
В Україні від середи, 9 лютого, більше не можна розмитнити автомобілі на європейській реєстрації за пільговим тарифом.
Відтак всі транспортні засоби з іноземною реєстрацією, ввезені в Україну в митних режимах тимчасового ввезення чи транзиту, які до цього часу не були заявлені до митного оформлення чи не були вчасно вивезені за межі митної території України, будуть вважатися такими, що знаходяться в Україні з порушенням митного законодавства.
На порушників чекають санкції і штрафи: від попередження до 170 тис.грн і конфіскації.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області