ОПЕРАТИВНО ПРО КОВІД

⯑ Чи працюватиме ще Центр масової вакцинації у МПК? Яка динаміка із захворюванням на коронавірус? Про це йшла мова на апаратному засіданні 8 листопада.
✅ За минулий тиждень кількість нових хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, на Глухівщині зменшилась на 101 особу. Так, зафіксовано 282 хворих проти 383 минулого тижня.
Про це на апаратній нараді повідомила завідуюча Глухівського відділення Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Марина МАТВІЄНКО. Загалом по Сумщині показники ростуть, бо більшість територій почали активно хворіти трохи пізніше Глухівщини.
✅ Відповідно, трохи стабілізувалась ситуація із місцями у Глухівській лікарні: за інформацією директора закладу Валентини БАРАХОВИЧ на ранок понеділка, 8 листопада, вільними є 10 місць із 115. Перебіг хвороби у всіх 105 госпіталізованих важкий. На жаль, за минулий тиждень 10 хворих померли від ускладнень.
✅ Щодо вакцинації, то наразі 21% жителів Глухівської громади мають щеплення від коронавірусу. За минулий тиждень зроблено 1386 доз, з них 904 – перших. Директор ЦПМСД Лариса ФЕДОРЯКО поінформувала, що на цьому тижні продовжить роботу масовий центр вакцинації у міському Палаці культури, куди прийшло за тиждень 334 людини. Ажіотажу нема, в наявності вакцина AstraZeneca, Pfizer, Sinovac-CoronaVac. Графік роботи у робочі дні з 9 до 12 години.
❗Головуюча на апаратній нараді секретар міської ради Людмила ВАСЯНОВИЧ попросила керівників комунальних підприємств, старост, начальників управлінь і відділів міської ради максимально активізувати процес вакцинації. «Є можливість виїзду у колектив, у села, працює масовий центр, можна записуватись через сімейного лікаря, на вихідний. Тільки вакцинація - іншого способу убезпечитись від «корони» нема», - нагадала вона.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області