ЧОМУ ГЛУХІВСЬКА ЛІКАРНЯ НЕ ПРИЙМАЄ ВСІХ БАЖАЮЧИХ

Адміністрація міської лікарні звертається до пацієнтів, їхніх родичів та друзів з проханням поставитись із розумінням до обмеженого прийому
⯑ Шановні жителі Глухівської громади та сусідніх Березівської, Есманьської і Шалигинської! Шановні гості!
Адміністрація КНП «Глухівська міська лікарня» стурбована різким погіршенням епідситуації із захворюванням на COVID-19.
Доводимо до відома населення інформацію, що на сьогодні Глухівська міська лікарня працює виключно як лікарня «зеленої зони». Це означає, що на стаціонарне лікування за направленням сімейного лікаря чи за викликом екстреної медичної допомоги ми приймаємо виключно пацієнтів, у яких наявний негативний цитотест на ковід.
Згідно наказу управління охорони здоров’я Сумської ОДА «Про організацію надання стаціонарної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2» Глухівська міська лікарня наразі не входить до переліку закладів, де дозволено лікувати хворих із встановленим діагнозом та підозрою на ковід.
Останній тиждень на території колишнього Глухівського району реєструється щодня по 40-50 нових хворих. Людей з важким перебігом хвороби або тих, хто мають супутні патології, сімейні лікарі направляють у стаціонар Шосткинської ЦРЛ.
Але щодня до приймального відділення Глухівської лікарні самостійно звертаються люди з ознаками ГРВІ, грипу, з високою температурою. Як правило, їх привозять родичі ввечері, бо стан здоров’я близької людини погіршується. Просять «глянути і послухати», у разі необхідності навіть готові лягти у лікарню. Але…
Всіх скеровуємо до сімейних лікарів. Звідти, як правило, – направляють на Шостку. Багато хто відмовляється їхати, лікується вдома, та й ліжковий фонд Шосткинської ЦРЛ вже заповнений. Звісно, все це викликає негатив, напругу, невдоволення.
Згідно інструкцій, ми не маємо права навіть допускати у лікарню дорослих і дітей з підозрою на ковід. Консультація і огляд лікаря теж виключені. Більше того, якщо звернеться пацієнт із підозрою на апендицит чи з травмою і у нього будуть нежить з температурою – його скерують до Шостки. А контактні особи з числа медпрацівників підуть на самоізоляцію.
Наразі ми очікуємо на дозвіл від обласного управління охорони здоров’я приймати хворих на ковід, адже поки Глухів не включено навіть у список резервних лікарень. Отримання нами так званого ковідного пакету значно покращить ситуацію у нашому регіоні.
Просимо з розумінням поставитись до можливих відмов у прийомі. Нам, медикам, самим неприйнятна ситуація, коли ми масово змушені радити пацієнтам звернутись до сімейного лікаря, здати тести і надавати стаціонарну допомогу тільки тим, хто не хворіє на коронавірус.
❗ Шановні земляки! Нагадуємо номери телефонів чергових тепапевта та педіатра
066-661-03-67
066-661-05-30

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області