100-річний ЮВІЛЕЙ

На Глухівщині працює заклад, де рівно сто років опікуються обділеними здоров’ям людьми, - БУДИЩАНСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ІНТЕРНАТ.
2021 10 01 b
30 вересня там відсвяткували цю дату. Керуючий Конотопсько-Глухівською єпархією архієпископ Роман відслужив молебень, побажавши міцності духу і здоров’я мешканцям інтернату і всім співробітникам.
2021 10 014 b
Міський голова Надія ВАЙЛО дуже високо оцінила старання колективу під керівництвом Тетяни САВЕНКО. Вона підкреслила, що тут живуть люди, які потребують особливого догляду, але перш за все вони потребують тепла і уваги. «Ми бачимо на території інтернату квіти, фонтани, це все створює певну атмосферу. Але головне – ми бачимо усміхнених жителів. Вони живуть у максимально наближених до домашніх умовах, і це визнають усі перевірки. Без жодного перебільшення – наш інтернат один із найкращих у країні за всіма показниками», - сказала вона.
2021 10 013 b
Начальник Управління майном Сумської обласної ради Дмитро НАГОРНИЙ, директор Департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА Михайло Дубровський, голова Шосткинської районної ради Вікторія СОКОЛ теж відзначили високий професіоналізм колективу, кращі людські якості.
Представники колективу були нагороджені відповідними Почесними грамотами і подяками.
Лікар-психіатр закладу, депутат міської ради Євген СКРИПНИК передав від благодійного фонду народного депутата Андрія ДЕРКАЧА – лідера політпартії «Наш край» сертифікат на пральну машинку.
Серед гостей були і давні друзі інтернату – місцеві підприємці, які роками допомагають закладу.
Сьогодні у психоневрологічному інтернаті проживають 136 мешканців.
2021 10 012 b
Нагадаємо, комунальна установа Сумської обласної ради «Будищанський психоневрологічний інтернат» розташовується у колишньому Петропавлівському монастирі. За свою історію заклад кілька разів перейменовувався і перепідпрядковувався. Так, у 1921 році він називався Глухівським будинком-інтернатом, з 1935 року по 1959 рік це був Шалигинський будинок-інтернат.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області