УТВОРЕНІ СТАРОСТИНСЬКІ ОКРУГИ

На території Глухівської міської ради рішенням десятої сесії від 24 вересня утворено 7 старостинських округів в таких межах:
✅ №1 Баницький старостинський округ з центром с. Баничі, що складається із: с. Баничі, с. Будища, с. Мацкове
okrugy
✅ №2 Білокопитівський старостинський округ з центром с. Білокопитове, що складається із: с. Білокопитове, с-ще Будівельне, с. Вознесенське, с. Годунівка, с. Заруцьке, с. Москаленки, с. Привілля, с. Хотминівка
✅ №3 Дунаєцький старостинський округ з центром с. Дунаєць, що складається із: с. Дунаєць, с. Щебри
✅ №4 Перемозький старостинський округ з центром с. Перемога, що складається із с. Перемога
✅ №5 Полошківський старостинський округ з центром с. Полошки, що складається із с. Полошки
✅ №6 Семенівський старостинський округ з центром с. Семенівка, що складається із: с. Іонине, с. Калюжне, с. Кравченкове, с. Некрасове, с. Семенівка
✅ №7 Уздицький старостинський округ з центром с. Уздиця, що складається із: с. Вікторове, с. Сутиски, с. Уздиця.
Рішення набирає чинності з 01 листопада 2021 року.
Нагадаємо, 1 серпня цього року набув чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост” від 14.07.2021 р. №1638-ІХ. Цей закон нарешті додав до переліку компетенцій рад громад повноваження щодо утворення старостинських округів, затвердження Положення про старосту, затвердження на посаду та звільнення з посади старости, а також докорінно змінив деякі складові у правовому статусі старости та процедурі його затвердження на посаду.
Згідно цього Закону, старостинський округ утворюється відповідною сільською, селищною, міською радою у складі одного або декількох населених пунктів, на території яких проживає не менше 500 жителів. Через те, що на території колишньої Привільської сільради проживає менше 500 чоловік, всі населені пункти ввійшли до Білокопитівського округу.

 

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області