РОЗПОДІЛ КОШТІВ МІЖ БЮДЖЕТАМИ ГРОМАД

АМУ вимагає терміново розподілити між бюджетами громад кошти додаткової дотації
Асоціація міст України звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням терміново розподілити між бюджетами територіальних громад додаткову дотацію на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я для своєчасного фінансування поточних видатків у закладах освіти (початкових шкіл, гімназій, ліцеїв, закладів спеціалізованої освіти та ін.), оплати комунальних послуг та енергоносіїв в лікарнях, амбулаторіях та інших закладах охорони здоров’я.
Уряд 8 лютого 2021 року  погодив розподіл додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами у 2021 році (розпорядження Кабінету Міністрів України №98-р).
Але станом на 25 травня в Сумській області весь обсяг дотації спрямовано до обласного бюджету, у Чернігівській та Харківський областях жодної гривні додаткової дотації не розподілено, а у Вінницькій та Полтавській областях 50% обсягу дотації спрямовано до відповідних обласних бюджетів, а решту коштів не розподілено.
Внаслідок цього жоден заклад освіти та охорони здоров’я в територіальних громадах цих областей за 5 місяців бюджетного року не отримав належних фінансових ресурсів для фінансування виплати заробітної плати, оплати комунальних послуг та енергоносіїв.
АМУ вважає вкрай неприпустимим зберігання коштів дотації, в той час як заклади освіти та охорони здоров’я в територіальних громадах потерпають від нестачі коштів.

Аналітичний центр АМУ

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області