ВИШИВКА ЯК МОЛИТВА БЕЗ СЛІВ

11 березня читальна зала Глухівської публічної бібліотеки  наповнилася і духовним, і сонячним світлом. Бо саме тут відкрилася виставка «Вишивка як молитва без слів».

Автор робіт, вишитих бісером, майстриня із села Соснівка Галина Разумних.
Галина Миколаївна 12 років пропрацювала завідуючою Соснівською сільською бібліотекою, однією з найкращих бібліотек Глухівського району. Тепер вона вже на заслуженому відпочинку. На превеликий жаль, вона не змогла приїхати на презентацію виставки, але вона передала своє відеозвернення.

VIS

Галина Миколаївна розповіла, що ще з дитинства, як і бабуся, і мама, захоплювалася рукоділлям. Вишивала хрестиком та гладдю картини, рушники, наволочки, простирадла, скатертини та багато іншого. Певний час, особливо у період економічної кризи 90-х років, вишивкою заробляла на життя.
З виходом на пенсію через тяжку хворобу була змушена більшість часу проводити вдома. Оскільки звикла все життя працювати, то дуже страждала від вимушеної бездіяльності. Дочка запропонувала вишивку бісером.
Нове заняття припало до душі.

VISSS

З того часу за 4 роки було вишито близько 60 різних виробів. Багато з них роз’їхалися в різні куточки України та за кордон.
Вишивання на сьогодні — це своєрідний порятунок та хоча б тимчасове відволікання від хвороби та болю, як молитва без слів.
Роботи своєї мами презентувала дочка Галини Миколаївни Євгенія.
Та вона й сама вишиває. А ще робить чудові ляльки-обереги. Талант в цій родині передається від покоління до покоління.
Виставка діятиме в бібліотеці до 1 травня, поспішайте помилуватися красою, а хто хоче навчитися цього мистецтва – у вас буде можливість спробувати свої здібності, майстриня залишила недошиту ікону та набір бісеру.

 

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області