КІЛЬКІСТЬ ХВОРИХ НА COVID ЗБІЛЬШУЄТЬСЯ

У світі вже 114 млн. випадків захворювання на коронавірусну хворобу, з них летальних - 2,5 млн. (2,2%). В Україні на 1 млн. 350 тис. захворівших осіб - 26 тис. померлих (1,9%).

В Сумській області після невеличкого зниження останні два тижні реєструється збільшення хворих на COVID-19 (до 220 нових випадків за добу). Станом на 28 лютого область знаходиться на «жовтому» рівні епідемічної небезпеки. І від поведінки кожного з нас залежить швидкість розповсюдження вірусу.

Передача вірусних збудників грипу, COVID-19 та інших ГРВІ відбувається від людини до людини, головним чином, повітряно-крапельним шляхом при знаходженні людини в безпосередній близькості (в межах 1 метра) від хворого. Здатність до поширення вірусу серед населення залежить від кількості життєздатних вірусних частинок, що виділяються хворим, наявності або відсутності кашлю, типу контакту з оточуючими, стану імунітету людини, а також вжитих заходів захисту.

Таким чином, кожен з нас може вжити заходи щодо мінімізації ризику захворювання на COVID-19:

1. Використовуйте засоби індивідуального захисту в закритих приміщеннях та громадському транспорті.
2. Дотримуйтесь соціального чи фізичного дистанціювання, особливо в місцях масового скупчення людей в закритих приміщеннях.
Подумайте, чи так важно Вам бути у закритому приміщенні магазину, банку, кафе чи ресторану? Чи так важлива дискотека або дитячі розваги в закритих приміщеннях?
3. Дотримуйтесь гігієни рук. Підкреслюю – не зловживайте антисептиками, щоб не пошкоджувати шкіру, а частіше мийте руки з милом! Намагайтеся не торкатися обличчя!
4. Самоізоляція на період хвороби. Проявіть свідомість – якщо захворіли – залишайтесь вдома та зверніться до свого сімейного лікаря!
Це збереже не тільки Ваше здоров’я, це є критичним кроком для збереження здоров’я Ваших колег, друзів, сусідів.
5. Дотримуйтесь чистоти приміщень! Що означає регулярне прибирання із миючими засобами та помірковане застосування дезінфікуючих засобів.
6. Частіше провітрюйте приміщення!
7. Не панікуйте, оптимістичний настрій та спокій повинні бути Вашими супутниками!

Усім здоров’я, безпеки, спокою і гарного настрою!

Завідуюча Глухівського відділу
обласного лабораторного центру
Марина Матвієнко

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області