Пам′яті славного сина українського народу

Чимало років минуло з того часу, коли на українській землі народився Тарас Григорович Шевченко. Великий Пророк, Великий Українець, Геній, Творець, Мислитель, славний син українського народу, що належить до людей-світочів, знаний і шанований людством. Його ім’я золотими літерами вписано в історію української та світової літератури.


Кожне слово Тараса Шевченка ніби із сьогоднішнього дня. Його твори допомагають нам осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове. Пам'ять про геніального поета, художника, критика ніколи не вмре в людських серцях. Його твори житимуть вічно, вони хвилюватимуть людську душу.

IMG 20210226 104342

На Глухівщині пам’ятають та вшановують Великого Кобзаря. Доброю традицією стало проведення відбіркового конкурсу читців, присвяченого пам’яті Т.Г.Шевченка. 
Цього року конкурс шанувальників Кобзаревого слова став справжнім поетичним святом, яке відбулося у приміщенні комунального закладу «Центр культури» Глухівської міської ради, де зібралися палкі прихильники творчості Шевченка, яка і сьогодні залишається актуальною, адже закликає до братства, єдності всього українського народу.

IMG 20210226 105422

У конкурсі взяли участь читці-аматори з 10 філій центру культури та комунального закладу «Центр культури» Глухівської міської ради. Вони прибули, щоб вшанувати улюбленого поета, доторкнутися серцем до Кобзаревого слова, яке зцілює і єднає душі.
Всі учасники представляли на розсуд журі два твори: один – твір або уривок з твору Т.Шевченка, другий – твір Лесі Українки, яка у цьому році відзначає 150-річний ювілей від дня народження. З вітальним словом до учасників та глядачів звернулася начальник відділу культури Глухівської міської ради Олена Самощенко, побажала конкурсантам вдалих виступів та насолоди від спілкування з творчістю Шевченка.
Конкурсні виступи всіх учасників були цікавими. Кожен намагався розкрити глибину і художню палітру Шевченкового слова, передати думки й почуття, які допомогли розкрити авторську і власну позиції.

IMG 20210226 100941 1

За підсумками переможцями відбіркового конкурсу читців стали:

Вікова категорія до 18 років

І місце – Соколова Анна (Перемозький СБК);
ІІ місце – Бреус Євгенія (Перемозький СБК),
Старченко Анна (Дунаєцький СБК);
ІІІ місце – Ляшко Катерина (Білокопитівський СБК),
Мартиненко Ольга (Мацківський ОДР).
Вікова категорія від 18 до 35 років
І місце – Журомська Анна (КЗ «Центр культури», учасниця народного аматорського театру «Пілігрим»);
ІІ місце – Паневник Надія (Дунаєцький СБК);
ІІІ місце – Олійник Катерина (Баницький СБК).
Вікова категорія від 35 років
ІІІ місце – Ющенко Олена (Уздицький СБК)

Всі учасники конкурсу отримали дипломи за участь, а переможці отримали подарунки та дипломи за зайняті відповідні місця. Нагородження провела голова журі Олена Самощенко.
В рамках конкурсу глядачам та учасникам була представлена виставка робіт юних художників та майстринь-вишивальниць «Кобзар живий! Він завжди серед нас»
Конкурс ще раз довів, що ми відчуваємо серцем невмируще слово Тараса, демонструємо велику повагу та незмінну любов до світоча літератури, з гордістю виконуємо його Заповіт.

 
 
 
 
gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області