ПРЕСРЕЛІЗ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДПС

 

На Сумщині податківці продовжують проводити робочі зустрічі з головами територіальних громад

Днями керівництво Головного управління ДПС у Сумській області на чолі з начальником Наталією КІЯШКО провели робочу зустріч з керівництвом Миколаївської сільської об'єднаної територіальної громади, а саме з головою ОТГ Сергієм САМОТОЄМ і начальником управління фінансів та економіки Вікториною ПАШКУРОВОЮ.

– Зараз громади на місцях мають значні резерви для наповнення місцевих бюджетів. Ми готові допомагати і спільно працювати в напряму підтримки з розширення бази оподаткування, – зазначає Наталія КІЯШКО начальник Головного управління ДПС у Сумській області.
На порядок денний зустрічі були винесені нагальні питання, серед яких: порядок надання органам місцевого самоврядування звітності у розрізі джерел доходів про суми нарахованих та сплачених податків /зборів, суми податкового боргу; особливості здійснення діяльності у сфері роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, пальним та зберігання пального; декларування громадянами доходів за 2020 рік; прийняття обґрунтованих рішень з місцевих податків і зборів та своєчасного їх надання контролюючому органу; новації у застосуванні РРО/ПРРО; погашення податкового боргу та заборгованості з єдиного внеску.
– Стабільне наповнення місцевих бюджетів залежить від ефективної співпраці між податківцями та керівництвом територіальних громад, якісно проведеній інвентаризації об’єктів оподаткування, дієвому контролю та підвищенні податкової культури громадян, – наголосила, підсумовуючи розмову Наталія КІЯШКО – начальник Головного управління ДПС у Сумській області.
ДОВІДКОВО: Станом на 01січня 2021 року податковий борг на Сумщині до місцевих бюджетів всіх рівнів складає 415,8 млн грн, з них на території Миколаївської ОТГ – 98,3 тис. гривень, у тому числі юридичні особи - 27,9 тис. гривень.

Пресслужба ГУ ДПС у Сумській області: 22.02.2021

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області