До уваги ОСББ!

 

Інформуємо, що починаючи із 03 вересня 2019 року, Державна установа «Фонд енергоефективності» (далі – Фонд) реалізує Програму «ЕНЕРГОДІМ», що передбачає надання фінансової підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (далі – ОСББ).

Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запровадженні комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель, з урахуванням кращих європейських практик. А це означає, що ОСББ можуть отримувати до 70 % від Фонду для реалізації проєктів з термомодернізації будинків. В результаті їх реалізації, ОСББ зможуть не лише заощаджувати кошти на комунальних послугах, а й підвищити рівень комфорту і якості життя мешканців. Виконання Програми «ЕНЕРГОДІМ» дозволяє покращити стан житлового фонду та якість проживання громадян, активізувати жителів до вирішення власних потреб, а також може сприяти організації ефективного управління у сфері надання житлово-комунальних послуг.
У зв’язку із припиненням поширення програми «Теплі кредити» на багатоквартирні будинки, починаючи із 2021 року, єдиною державною програмою енергомодернізації ОСББ є Програма Фонду «ЕНЕРГОДІМ», яка реалізується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC). Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та Програмою розвитку ООН (ПРООН).
Станом на 30 грудня 2020 року Фондом отримано 313 заявок від ОСББ на участь у Програмі «ЕНЕРГОДІМ», а загальна вартість проєктів у роботі складає понад 2 млрд гривень. Це означає, що понад 27 тисяч сімей стали учасниками Програми, яким Фонд енергоефективності компенсує близько 1,5 млрд гривень у вигляді гранту.
Для громадян співпраця із Фондом приносить очевидну користь, оскільки завдяки підтримці енергоефективних проєктів забезпечується стимулювання локальної економіки, покращуються умови проживання громадян, що живуть у багатоквартирних будинках, а також забезпечується економія енергетичних ресурсів та зменшення платежів за житлово-комунальні послуги.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області