Відповідальність починається з тебе

Актуальність статевого виховання учнівської молоді в сучасній школі зумовлена прискореним статевим розвитком школярів (акселерація), недостатнім рівнем обізнаності неповнолітніх у статевій сфері, статевою розпустою певної частини неповнолітніх, проституцією та злочинністю на статевій основі, поширенням порнографії, що руйнує психіку неповнолітніх.

На запрошення адміністрації Глухівської загальноосвітньої школи № 2 фахівцем із соціальної роботи відділення соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради Мухою Оленою Олександрівною разом з лікарем гінекологом Монжай Галиною Олексіївною було проведено зустріч «Інтимна гігієна підлітків» для 7-х класів та зустріч «Контрацепція та її види» для учнів 9-х класів.

51627652

У 7-их класах хлопчиків і дівчат було розділено для спілкування. Муха О.О. під час бесіди з хлопцями, зупинилась на темі інтимна гігієна та статеві хвороби у хлопців. Було запропоновано перегляд відеоролика лікаря Комаровського: «Інтимна гігієна хлопців». Після перегляду ролика обговорили, яку білизну треба носити і як вона впливає на чоловіче здоров’я. Тим часом Монжай Г.О. разом з дівчатами вивчила будову статевих органів у жінки. Окремо розповіла про інтимну гігієну дівчат, наголосила про статеві хвороби та роз’яснила як правильно обрати білизну.

654628726

В цей же день з учнями 9-их класів Муха О.О. обговорила такі поняття: що таке контрацепція, які є види контрацепції та актуальність цього питання у сучасному середовищі підлітків. Монжай Г.О. кваліфіковано роз’яснила як той чи інший вид контрацепції впливає на організм людини. Обговорено, що для підлітків краще використовувати презерватив та наглядно показала, як ними користуватися.
В кінці заходу учні задавали хвилюючі їх питання на які отримали змістовні відповіді. Самостійно прийшли до висновку, що питання статевого виховання є актуальним і потребує обговорення і роз’яснення відповідно до віку.

За інформацією територіального
центру соціального обслуговування
населення Глухівської міської ради

 

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області