МІСЬКА ЛІКАРНЯ КУПИЛА УЗД-АПАРАТ за 1,3 млн

Сьогодні, 4 лютого, у КНП «Глухівська міська лікарня» перші пацієнти за направленням лікаря змогли пройти УЗД-дослідження на новому апараті.

Його придбали за 1,3 млн грн. Цю сучасну високоточну діагностику тільки учора привезли представники фірми-виробника General Electric, а вже зранку інженер з налаштування разом із глухівськими лікарями робили перші дослідження.

73273

Міський голова Надія ВАЙЛО приїхала у лікарню, поспілкувалась і з керівництвом закладу, і з лікарями. За словами в.о. директора лікарні Сергія НОСКОВА, апарат УЗД було придбано за кошти міського бюджету та НСЗУ. "Разом із міською владою зупинились на єдино правильному варіанті: придбати діагностичне обладнання», - сказав він.
Медичний директор Валентина БАРАХОВИЧ підкреслила, що в медичній практиці від точності і професійності поставленого діагнозу залежить успіх лікування. Подібне обладнання у міській лікарні вже давно морально і технічно застаріло. Всі обстеження, які входять до протоколу лікування, будуть безкоштовні для пацієнтів. Будуть надаватись і платні послуги, вартість яких має затвердити виконком.

752375342452472

Також Н.Вайло побула у приймальному відділенні, де розпочався ремонт у рамках державної програми «Велике будівництво». На жаль, роботи на даний момент призупинені, коли відновляться - не зрозуміло. Вона подивились кабінети, де за планом можуть бути встановлені КТ та МРТ. У хірургії разом із завідуючим відділенням Євгеном ЛАПІНСЬКИМ визначились із першочерговими потребами.
Голова громади зайшла на підстанцію екстреної допомоги, де вчора отримали два нові авто.
«Будемо разом думати, як втриматись на плаву нашій лікарні. Придбаний апарат УЗД – це маленький крок, наше спільне досягнення. Проблем багато, вони всі застарілі, але будемо стукати в усі двері, хапатись за всі шанси. Наприклад, треба подумати, якщо нам від Нацслужби здоров’я дадуть МРТ вартістю 10-12 мільйонів, то, можливо, громаді варто розкошелитись на ремонт за 1,5-2 млн?» - висловила вона свої міркування.
Нагадаємо, КНП «Глухівська міська лікарня» визначена одним із семи опорних закладів у Сумській області.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області