У ГЛУХІВ ПРИБУЛИ НОВІ МАШИНИ для «ЕКСТРЕНОЇ ДОПОМОГИ»

На постійне місце прописки – до Глухівської підстанції екстреної швидкої допомоги - сьогодні в кінці робочого дня прибули два сучасні автомобілі класу В. Їх із Сум пригнали водії місцевої «швидкої», тож бригади, які були на чергуванні, вже встигли оцінити машини.

Старший лікар Шосткинської станції Анатолій КЛІШЕВИЧ прокоментував, що подібного оновлення автопарку глухівська «швидка» не пам’ятає: востаннє отримували «Пежо» років 7 назад.

A87CEBD5 71D4 4E92 B09D F3167DFD3D0F

«Сьогодні у нас із 7 машин – шість старих УАЗиків. Для бездоріжжя, може, вони і поза конкуренцією, але зараз ми потребуємо сучасно обладнаних машин. У нових авто є дефібрилятори, ЕКГ-апарати, там є подача кисню, якісні шини. Вже завтра поставимо їх на лінію, поїдемо на виклики», - говорить він.
Щоб створити належні умови, орендували гаражі у міської лікарні, силами «швидкої» зробили там ремонти. Обслуговуватимуть нові авто не тільки жителів Глухівщини: бригади часто направляються до Кролевецького, Путивльського, Буринського колишніх районів, виїжджають на ДТП на міжнародну трасу Кіпті-Глухів-Бачівськ.
Нагадаємо, ключі від 24 спеціалізованих автомобілів вручив сьогодні представникам різних підстанцій екстреної допомоги особисто голова Сумської ОДА Василь ХОМА.
Автомобілі класу В придбано завдяки фінансуванню Національною службою здоров’я України за надані Центром екстреної допомоги медичні послуги. У планах – придбати для пунктів постійного базування бригад «швидкої допомоги», особливо тих, що знаходяться біля трас із пожвавленим рухом і де є висока ймовірність випадків ДТП, – 6 повнопривідних автомашин підвищеної прохідності класу А – «VOLKSWAGENCrafter».

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області